Οι ΗΠΑ προσφέρουν πολιτικό άσυλο στους 3 Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες!

Μια πρωτόγνωρη εξέλιξη, ακολουθεί το συμβιβασμό των αμερικανικών αρχών με τη Νovartis και το υπέρογκο πρόστιμο των 347 εκατ. ευρώ, μετά την παραδοχή των αθέμιτων πρακτικών της φαρμακευτικής εταιρίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του tvxs.gr οι Αμερικανοί προτείνουν στους τρεις Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες, την παροχή πολιτικού ασύλου στις ΗΠΑ καθώς φοβούνται ότι η παραμονή τους στην Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη φυσική τους ασφάλεια όσο και για το ενδεχόμενο να γίνουν στόχος συστηματικής καταδίωξης από Έλληνες εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο.

Η παροχή πολιτικού ασύλου σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύει πόσο κομβικός είναι ο ρόλος και η αξιοπιστία των τριών Ελλήνων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος που κατέθεσαν στις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ, ώστε να οδηγηθούν στην ενοχή της Novartis. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι με το σκάνδαλo πολιτικοί έχουν κατ΄επανάληψη απειλήσει τους προστατευόμενους μάρτυρες των ελληνικών δικαστικών αρχών με αποκάλυψη και εξόντωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του συμβιβασμού προβλέπει τριετή αναστολή για τη δίωξη της Novartis, κάτι που σημαίνει ότι αν η Novartis παραβιάσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, η δίωξη θα επανέλθει στην αμερικανική δικαιοσύνη και οι μαρτυρίες των τριών Ελλήνων θα είναι κρίσιμες όσο και απαραίτητες.

Ποιους “φωτογραφίζουν” οι ΗΠΑ ως πρωταγωνιστές του σκανδάλου

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με νομικές πηγές, εκτός από τη σημασία που δίνουν οι Αμερικανοί στο ρόλο των προστατευόμενων μαρτύρων, το κείμενο του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης περιγράφει ουσιαστικά και τη μεθοδολογία που ακολουθούσε η Novartis για την επιρροή των κυβερνητικών αξιωματούχων. Σύμφωνα με την απόφαση, οι “Εργαζόμενοι 1 & 2” είναι τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Novartis Hellas που κατέστρωναν τα “project” για την εισαγωγή κάθε φαρμάκου στην ελληνική αγορά, τη στρατηγική χειραγώγησης και ανταλλαγμάτων με τους γιατρούς . Υπάρχει ένα τρίτο πρόσωπο που δρα ως ενδιάμεσος ανάμεσα στην εταιρία και τα πολιτικά πρόσωπα, που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν τις τιμές των φαρμάκων. Αυτό το ενδιάμεσο πρόσωπο φέρεται να έφερνε σε πέρας την προσπάθεια επιρροής των κυβερνητικών αξιωματούχων για τη Novartis.

Ουσιαστικά αυτή η μεθοδολογία αποδείχτηκε από τους Αμερικανούς και οδήγησε στην παραδοχή από τη Novartis των αθέμιτων πρακτικών στην Ελλάδα. Για τις ελληνικές αρχές, βέβαια, η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης παραμένει προβληματική και γεμάτη εμπόδια από εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Οι ΗΠΑ προσφέρουν πολιτικό άσυλο στους 3 Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες!”

  1. Anti-logos

    Φαντάσου…… Και δεν έχει ο εσμός στην Ελλάδα το φιλότιμο, την τσίπα να κρυφτεί κάπου.
    Οι Αμερικάνοι, προστατεύουν ΜΕ ΑΣΥΛΟ !!!! τους μάρτυρες, από το παρακράτος της ίδιας τους της χώρας….
    ΟΧΙ ρε παιδιά, Ούτε το ’36, ούτε το ’65, ούτε καν το ’67 δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα στη χώρα. Ούτε η “περίφημη”(!) αστυνομοκρατία του Τριανταφυλλίδη, με τους χιλιάδες παρακρατικούς, χαφιέδες και ασφαλίτες δεν επέβαλε τέτοιο πολιτικό κλίμα.
    Έλεος πια, πόσα θα ανεχτεί ακόμα αυτός ο “μουζίκος” λαός που λέγανε παλιότερα??

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί