Υπεγράφη από την συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Κρήτης η σύμβαση ανάθεσης για την ενημέρωση κοινού σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης

Υπεγράφη από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και την ανάδοχη εταιρεία η σύμβαση για την ανάθεση της δράσης «Ενημέρωση κοινού σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ», με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ 2014-2020». Την υλοποίηση του έργου έχουν αναλάβει οι Διευθύνσεις Υδάτων και Πληροφορικής & Επικοινωνιών της ΑΔΚ, με σκοπό την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2006/7/ΕΚ η οποία έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, θεσπίζοντας (στο πλαίσιο της 1ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής (ΣΔΛΑΠ) Κρήτης) διαδικασίες που αφορούν στην παρακολούθηση και διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης καθώς και στην παροχή πληροφοριών προς το κοινό.

Ειδικότερα, η δράση αφορά στη λειτουργία συστήματος παρακολούθησης των υδάτων κολύμβησης στις 177 ακτές της Κρήτης. Η συγκεκριμένη εφαρμογή λογισμικού (web – based) θα είναι πλήρως ενσωματωμένη στη διαδικτυακή πύλη και στη Γεωπύλη της ΑΔΚ. Θα είναι προσβάσιμη για κάθε χρήστη από υπολογιστή, tablet και κινητό τηλέφωνο και θα περιλαμβάνει γεωγραφικό εντοπισμό των ακτών, πληροφόρηση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης καθώς και όλα τα στοιχεία και δεδομένα σχετικά με την ταυτότητα των ακτών. Η διαδικτυακή προβολή των ακτών θα παρουσιάζεται στην Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική και Γερμανική.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» (Άξονας προτεραιότητας: Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτης) και από το Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Κρήτης. 

Η σύμβαση ανέρχεται σε 64.737,92 €, με διάρκεια 7 μήνες και ανάδοχο την ένωση οικονομικών φορέων Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου – ΕΡΓΟΣΥΣΤΕΜΣ Ε.Π.Ε. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί