Πρόεδρος Επ. Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σε Μητσοτάκη: «Στηρίξτε τις επιχειρήσεις πριν να είναι αργά»

Έκκληση στην κυβέρνηση να ακολουθήσει άλλες οδούς, πλην των Τραπεζών, για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την τόνωση της Αγοράς, απευθύνει στην Κυβέρνηση το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Με επιστολή του Προέδρου του Μιχάλη Ζορπίδη, που απευθύνεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα και Άδωνι Γεωργιάδη, η κατάσταση στην Αγορά περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα και ζητείται «άμεση δράση πριν να είναι αργά» για τα προγράμματα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, «η Αγορά κύριε Πρόεδρε χρειάζεται στήριξη και την χρειάζεται τώρα. Τα χρήματα τα οποία έχει αποφασιστεί να διατεθούν για τη στήριξη των επιχειρήσεων θα πρέπει να διοχετευθούν χωρίς καμία καθυστέρηση μέσα από άλλου είδους διαδικασίες, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία».

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα σας μεταφέρω την ανησυχία αλλά και την αναταραχή που επικρατεί στους κύκλους των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μετά την περίοδο της Καραντίνας και ενώ οι κίνδυνοι της Πανδημίας εξακολουθούν να υφίστανται.

Δυστυχώς δεν μπορώ παρά να περιγράψω την κατάσταση με τα μελανότερα χρώματα.

Χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται σήμερα ενώπιον του οικονομικού αφανισμού γιατί τίποτε στην αγορά δεν κινείται.

Ο τουρισμός μοιάζει να είναι ένα στοίχημα που χάνεται για φέτος, οι πολίτες διστάζουν να προβούν σε συναλλαγές εκτός των απολύτων απαραίτητων, το Δημόσιο προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς κάθε του διαδικασία.

Την ίδια ώρα ο πολίτης αλλά και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας ακούει για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης και την στήριξη των επιχειρήσεων. Διαπιστώνει όμως ότι τα χρήματα αυτά είναι προς το παρόν πολύ μακριά του.

Για τα περισσότερα από αυτά έχουν επιλεγεί διαδικασίες μέσω των Τραπεζών, οι οποίες όμως για διαφόρους λόγους αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιπτώσεων. Ο καταιγισμός των αιτήσεων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ακολουθούν διαδικασίες έκτακτης κατάστασης αλλά τη συνήθη έγκριση με τα τυπικά τραπεζικά κριτήρια, ωσάν να βρισκόμαστε σε μία περίοδο κανονικότητας, καθιστούν ακόμη και αυτόν τον δικό σας σχεδιασμό ως ανεφάρμοστο.

Η Αγορά κύριε Πρόεδρε χρειάζεται στήριξη και την χρειάζεται τώρα.
Τα χρήματα τα οποία έχει αποφασιστεί να διατεθούν για τη στήριξη των επιχειρήσεων θα πρέπει να διοχετευθούν χωρίς καμία καθυστέρηση μέσα από άλλου είδους διαδικασίες, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία.

Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σας απευθύνω έκκληση για άμεση δράση πριν να είναι πια αργά».

tvxs.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί