iSYRIZA: Παρακράτος Μητσοτάκη

Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο ιστορικής ύφεσης. Οι ιδεοληψίες και η ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αλλά και της ίδιας της ηγεσίας της, γυρίζουν τον ελληνικό λαό μια δεκαετία πίσω, σημειώνεται στο σημερινό editorial του iSYRIZA.

Όπως αναφέρεται στο σημερινό ενημερωτικό Δελτίο του iSYRIZA, η κυβέρνηση προσπαθεί δια του παρακράτους να αποφύγει μια σειρά ζητήματα που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Με τις παρακρατικές μεθόδους, που τέθηκαν σε λειτουργία την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σε εφαρμογή από πολύ πριν, όταν η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, άνοιξε πλέον όλο το παιχνίδι της παραδοσιακής δεξιάς διακυβέρνησης.

Αναλυτικά το ενημερωτικό Δελτίο:

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Τοπικές κοινωνίες στα ελληνικά νησιά, που στηρίζονταν στον τουρισμό, είναι σε απόγνωση. Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όλη την Ελλάδα, σε νοικοκυριά που έπληξε η πανδημία. Παιδιά λιποθυμούν από την πείνα. Εργαζόμενοι, με αναστολή εργασίας, περιμένουν ακόμα απελπισμένοι το βοήθημα από το κράτος. Επιχειρήσεις δεν ανοίγουν ξανά. Η ανεργία αυξάνεται. Και βρισκόμαστε ακόμα στον Ιούνιο.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο οικονομικό και κοινωνικό χάος.

Αυτή είναι η εικόνα της χώρας τους τελευταίους μήνες. Γι’ αυτή την εικόνα της χώρας, η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να πει, όπως δεν είχε και τίποτα να κάνει όταν την καλούσαμε να λάβει έγκαιρα μέτρα στήριξης.

Δεν έχει να πει τίποτα, όπως δεν λέει για τα 20 εκατομμύρια, που δόθηκαν με απολύτως αδιαφανή τρόπο σε άγνωστα ΜΜΕ. Δεν έχει να πει τίποτα όπως έκανε με τα «σκόιλ ελικικού» που πιάστηκαν… με την γίδα στην πλάτη. Όπως κάνει με τα 37 δις που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ω μαξιλάρι ασφαλείας για την αντιμετώπιση μιας απρόβλεπτης εξέλιξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πραγματικά προβλήματα, σιωπά.

Δεν είναι πια ασυνήθιστο, για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, να μην απαντά σε τίποτα που σχετίζεται με την κατάσταση που περιέρχεται αργά, αλλά σταθερά, ο ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βρίσκεται σε πανικό για ό,τι, δυστυχώς, έρχεται στην ελληνική οικονομία, με δική της αποκλειστική ευθύνη. Η ύφεση που κατέγραψε επίσημα η Eurostat από τον Οκτώβριο, δεν αφήνει καμία δικαιολογία περί κορονοϊού και lockdown.

Ό,τι έρχεται, θα συμβεί λόγω της αδράνειας που επέδειξε.

Λόγω της εθελοτυφλίας, για τον υπολογισμό των ιστορικών διαστάσεων ύφεσης, που θα καταγράψει η ελληνική οικονομία στα επόμενα τρίμηνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο ιστορικής ύφεσης. Οι ιδεοληψίες και η ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αλλά και της ίδιας της ηγεσίας της, γυρίζουν τον ελληνικό λαό μια δεκαετία πίσω. Συντελείται ένα πισωγύρισμα, πασπαλισμένο με σκάνδαλα της περιόδου Σαμαρά και με νέα σκάνδαλα, υπέρ ημετέρων του σημερινού πρωθυπουργού.

Με τις παρακρατικές μεθόδους, που τέθηκαν σε λειτουργία την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά σε εφαρμογή από πολύ πριν, όταν η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, άνοιξε πλέον όλο το παιχνίδι της παραδοσιακής δεξιάς διακυβέρνησης. Το μενού έχει απ’ όλα: ακραίο νεοφιλελευθερισμό, νεποτισμό, ατασθαλίες, που δεν μπαίνει κανείς στον κόπο να τις δικαιολογήσει, παράνομες ηχογραφήσεις, κυπατζίδικα κόλπα μιας μαύρης εποχής, λάσπη στον ανεμιστήρα, πελατειακό κράτος και λαϊκισμό.

Όλα μαζί σε ένα ζοφερό κλίμα, στο οποίο κλονίζεται καθημερινά κάθε έννοια διαφάνειας και κάθε αίτημα πλουραλισμού.

Και, εν τέλει, κλονίζεται το ίδιο το πολιτικό σύστημα, η ίδια η Δημοκρατία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί