Επίθεση από το σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων στον δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων για δηλώσεις του

Ανακοίνωση συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Ηρακλείου με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μ. Κοκοσάλης

 “Οι περισσότεροι επιθυμούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες όπου ο έλεγχος είναι μικρότερος, δεν υπάρχουν κάρτες προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία, δεν υπάρχουν deadlines, δεν κρίνονται από κανέναν και έχουν περισσότερες πέραν του νομίμου μέρες άδειας.” 

Δήλωσε ο κ.Κοκοσάλης, Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, σε συνέντευξη του στο Ράδιο Κρήτη, με αφορμή το μέτρο της κινητικότητας, που εφαρμόζεται στο δημόσιο τομέα.

Ας μας διευκρινίσει ο κ.Κοκοσάλης ,κάνοντας πρώτα την αυτοκριτική  του: 

 α)ποιες συγκεκριμένα υπηρεσίες είναι αυτές στις οποίες αναφέρεται, 

β) τις προσωπικές του εμπειρίες και δυσκολίες ,στους τρείς δήμους όπου έχει εργαστεί ως μόνιμος δημοτικός υπάλληλος,

γ)πως γίνεται όταν μετακομίζεις, από τη θέση του υπαλλήλου, στη θέση του Δημάρχου, να ανακαλύπτεις ότι όλοι οι υπάλληλοι  (εκτός από τον εαυτό σου),είναι κηφήνες, που το μόνο που θέλουν είναι άδειες “από τη σημαία”  , αποκρύβοντας εντέχνως  τους πραγματικούς λόγους των μετακινήσεων αυτών και δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις στους δημότες.

Του θυμίζουμε , αυτό που αποκρύπτει στις δημόσιες δηλώσεις του, ότι δηλαδή  οι  περισσότεροι εργαζόμενοι, επιθυμούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες όπου :

  • οι πελατειακές σχέσεις των Δημάρχων και των κολαούζων τους, δεν θα υπάρχουν και δε θα τους γίνεται βραχνάς καθημερινά στη δουλειά τους
  • δεν θα πιέζονται να  κάνουν χάρες σε ημέτερους
  • δε θα τους ζητούν εκατό πράγματα και “αμέσως” 
  • δε θα δέχονται αδιαμαρτύρητα, επιπλέον αρμοδιότητες από το “επιτελικό” κράτος, που τις “ξεφορτώνει” κάθε μέρα στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση χωρίς υποδομές ,πόρους και προσωπικό, 
  • δε θα υπάρχουν Δήμαρχοι  που θα  “κάνουν την πάπια” στην υποστελέχωση υπηρεσιών, για να μην τα χαλάσουν με την κάθε κυβέρνηση, λοξοκοιτώντας το «χρήσμα» του  υποψηφίου, ούτε   θα βολεύονται με πρόσκαιρες προσλήψεις συμβασιούχων “εκατόν πενήντα δύο ταχυτήτων”, μπαλώνοντας τρύπες, και μαζεύοντας ψηφαλάκια .
  • θα  απαιτούν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, με αξιοκρατικά κριτήρια
  • θα παίρνουν τις άδειες τους κανονικά ,αρνούμενοι να εξυπηρετούν κατ΄επανάληψη ,τις “υπηρεσιακές ανάγκες” που ξεφυτρώνουν πάντα ,μα πάντα κάθε χρόνο “κουβαλώντας” άδειες χρόνων που αρκετές φορές χάνονται
  • θα τους παρέχεται νομική προστασία από «αγανακτισμένους» δημότες που θεωρούν ότι το ατομικό συμφέρον τους είναι πάνω από των άλλων δημοτών.

 Ο θυμόσοφος λαός μας, λέει “ποιος έχασε την τσίπα να τη βρεις εσύ” .

Όλοι εμείς  οι  “αχάριστοι”, που επιθυμούμε να μετακινηθούμε σε άλλες υπηρεσίες, θέλουμε να πούμε και κάτι τελευταίο στον κ.Κοκοσάλη:

Άργησε.….τον έχουν προλάβει άλλοι  (κάτι δεκαετίες πριν ),αυτοί που ενώ τρέφονται, για χρόνια από τον κρατικό κορβανά, για όλα  τα κακώς κείμενα ,δηλώνουν ότι φταίνε οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Είναι πολύ δύσκολο να αντιδράσεις στην υποστελέχωση και στη διάλυση του δημόσιου τομέα και να είσαι και αρεστός στις κυβερνήσεις. Είναι δύσκολο να ορθώσεις ανάστημα και να ζητήσεις μια πραγματική Αυτοδιοίκηση που θα τιμάει το όνομα της.

Αυτά είναι δύσκολα πράγματα για  κάποιους Δημάρχους που βάζουν την προσωπική τους ανέλιξη στην πολιτική πάνω απ’ όλα!

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Επίθεση από το σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων στον δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων για δηλώσεις του”

  1. Δημοσθένης Καραγιάννης

    Πω..πω..χαστούκιιιιι!!!
    Μου θύμισε το αμίμητο λαϊκό η απάντηση – καταγγελία του Συλλόγου ΟΤΑ Νομού Ηρακλείου προς το δημάρχο Αρχανών που καταγγέλλει όσα γίνονται στο Δήμο του “η στραβή αϊλέ δεν ξανοίγει τη δική της αυλακιά, τσ’ αλλονής θέλει να ισιώσει!!!”, όταν παίρνει μια θέση “εξουσίας”.
    Δήμαρχοι “μικροδικτατορίσκοι”, “τυραννίσκοι”, “θεσιθήρες”, “ρουσφετάκηδες”, “συμφεροντολόγοι”, “γλειψιματίες”, “σφουγκοκωλάριοι”, “παπιοκρώζοντες”, “ψηφοσυλλέκτες”, “ψυχιοσυλλέκτες”, “βιαστές” της ζωής των υπαλλήλων τους, “κισσοί”, υπάρχουν και σήμερα; Στο “εκσυγχρονισμένο νεοελληνικό μητάτο” γίνονται τέτοια πράγματα; Δεν το πιστεύω!!! Ποιος μπορεί να το πιστέψει;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί