Από τραύμα πυροβόλου όπλου πέθανε ο γιος του Χρουστσόφ στις ΗΠΑ

Ο Σεργκέι Χρουτσόφ, γιoς του σοβιετικού ηγέτη και γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΣΕ, Νικήτα Χρουστσόφ, πέθανε στο σπίτι του, στην πόλη Κρανστόουν, σε ηλικία 84 ετών.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στις 18 Ιουνίου η Νίνα Χρουστσόβα, ενώ, όπως μεταδίδει το Associated Press, δεν υπάρχουν σημάδια ή μαρτυρίες που να δείχνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου του ήταν τραυματισμός στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο, σύμφωνα με τον Τζόζεφ Ουέντελκιν, εκπρόσωπο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ενώ ο εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Κρανστόουν, Τόντα Παταλάνο, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν λόγοι που να συνηγορούν ότι πρόκειται για έγκλημα.

Το αμερικάνικο πρακτορείο δεν διευκρινίζει αν οι αρχές εκτιμούν αν ο Σεργκέι Χρουστσόφ αυτοκτόνησε ή αν εξετάζουν την εκδοχή του ατυχήματος. Ο ίδιος εγκαταστάθηκε στη χώρα το 1991 για να αποκτήσει ύστερα την αμερικανική υπηκοότητα, όπως και η σύζυγός του.

«Νιώθω σαν νεογέννητος. Είναι η αρχή μιας νέας ζωής » είχε πει στο στο Associated Press, όταν πήρε την ιθαγένεια. Σε άλλη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως ελπίζει ότι ο πατέρας του θα υποστήριζε την αμερικανική υπηκοότητά του. «Σε τελική ανάλυση, δεν είναι σαν να είμαι ελαττωματικός», είπε. Το 1959 είχε συνοδεύσει τον Νικήτα Χρουστσόφ στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ.

Ο Σεργκέι έδινε διαλέξεις για την ιστορία του «Ψυχρού Πολέμου» στο Brown University, στο Πρόβιντενς. Είχε αποφοιτήσει το 1958 αποφοίτησε από το Ενεργειακό Ινστιτούτο της Μόσχας και στη συνέχεια εργάστηκε στον αμυντικό τομέα και ασχολήθηκε με την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων-φορέων τύπου «Proton» και επανδρωμένων διαστημοπλοίων. Το 1963 τιμήθηκε με το βραβείο του Ήρωα της σοσιαλιστικής εργασίας και έχει τιμηθεί με το βραβείο Λένιν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί