Π. Πολάκης: Αυτοί που είναι συνώνυμο της νύχτας και της λαμογιάς κατηγορούν εμάς για παρακράτος

Σε μια συνέντευξη-ποταμό στο Κόκκινο Καβάλας, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Παύλος Πολάκης, μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που έφτιαξε η Κυβέρνησή του ικανό να αντισταθεί στην πανδημία.

«Αυτοί που είναι συνώνυμο της νύχτας, της λαμογιάς και του παρακράτους,  κατηγορούν εμάς για σκοτεινές διαδρομές και παρακράτος», τόνισε. Και σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα, είπε πως «όταν βγαίνει στη φόρα ότι ο άντρας της κ. Ράικου, της εισαγγελέως διαφθοράς, που είχε επιφορτιστεί με τον έλεγχο και την προώθηση της έρευνας για τη Novartis, έχει συνταγογραφήσει 1.7 εκ. ευρώ συνταγές σε ανύπαρκτους ασθενείς φαρμάκων της Novartis, άρα έχει πάρει μίζα τουλάχιστον το 25%-30% αυτού του ποσού, καταστρέφει όλο το κατασκεύασμα για σκευωρία Παπαγγελόπουλου.

Όταν βγαίνει στη φόρα ότι ο κ. Παπασταύρου, αυτός που θα έπρεπε να έχουμε άλλους 190 (κατά τον Αντώνη Σαμαρά), πήρε 2,6 εκ. ευρώ μίζα και χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά το 2015.

Όταν όλες οι καταθέσεις (μαρτύρων) δεν μπορούν να συγκροτήσουν κατηγορίες, χρησιμοποιούν τώρα τον Μιωνή, με υποτιθέμενες ηχογραφημένες συνομιλίες, που κανείς δεν τις έχει ελέγξει.

Όταν ο Στουρνάρας έτρεξε να με εκθέσει για το δάνειο που νομίμως πήρα και νομίμως το ξεπληρώνω, σε αντίθεση με άλλους που έχουν να ξεπληρώσουν δάνεια 600.000 και 1 εκ. ευρώ και δεν έχουν γυρίσει τίποτα επί 10 χρόνια, του τηλεφώνησα και του είπα ότι κανονικά θα έπρεπε να τον ηχογραφήσω, όπως μας ηχογραφούν οι τράπεζες κάθε φορά που μιλάμε μαζί τους, αυτό μεταφράστηκε ότι τον ηχογράφησα. Κι είχαν πάθει ρίγη συγκίνησης και δημοκρατικής ευαισθησίας όλα τα πληρωμένα μικρόφωνα κι οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι.

Τώρα που ο Μιωνής καταθέτει υποτιθέμενες κασέτες από μυστικές υπηρεσίες, δεν τρέχει τίποτα. Κι οι απομαγνητοφωνήσεις καίνε τον Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση, δεν καίνε κανέναν άλλον. Απλώς, προσπαθούν να δημιουργήσουν ντόρο, για να στρέψουν αλλού την κουβέντα και να στηρίξουν το αφήγημα της σκευωρίας. Τραβάει ο Σαμαράς τον Μητσοτάκη από τη μύτη, για να μπορέσει να εκδικηθεί αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, δεν θα τους περάσει».

Στημένο από την ακροδεξιά πτέρυγα

Υπογράμμισε το γεγονός ότι ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Θ. Πλεύρης, πριν από μήνες ρώτησε τον Νίκο Παππά πράγματα που υπάρχουν σε αυτά που παρουσίασε ο Μιωνής στις συνομιλίες με το τότε κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Και σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι ήξερε κι ότι υπάρχει ολόκληρο στήσιμο από την πλευρά της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ, της Σαμαρικής, προκειμένου να πάνε τον Παπαγγελόπουλο σε Ειδικό Δικαστήριο για να καταρρίψουν το σκάνδαλο Novartis.

Ένα σκάνδαλο, που ελέγχεται σε 23 χώρες και που στην Αμερική ήδη έπεσαν πρόστιμα 1,2 δισ. στην εταιρεία. Και σε μας, που η φαρμακευτική δαπάνη πήγε από τα 2 δισ. το 1997 στα 9 δις. ευρώ, το πολιτικό προσωπικό δεν ήξερε τίποτα!

Όταν η τιμή που έπαιρνε το κάθε φάρμακο στην Ελλάδα καθόριζε την τιμή σε 29 χώρες σε πρώτη φάση και σε 50 σε δεύτερη, δηλαδή στον μισό πληθυσμό του πλανήτη. Κι αυτό είναι η ιδιαίτερη ελληνική πτυχή του σκανδάλου.  Αυτή είναι η σκευωρία κι αυτή είναι η συμμορία, λοιπόν».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν είναι υπόδικος ή καταδικασμένος επειδή έγιναν δύο εκλογές το 2015 και έχει παραγραφεί το αδίκημα της απιστίας, «λόγω του εμετικού νόμου του Βαγγέλη Βενιζέλου και του συνταγματικού άρθρου περί ευθύνης υπουργών. Διότι η διασπάθιση δημοσίου χρήματος είναι αποδεδειγμένη για όλους που έβαλαν τις υπογραφές τους και τιμολογούσαν τα φάρμακα».

Τέλος, επισήμανε ότι «περάσαμε δίπλα από ποταμούς χρημάτων και δεν απλώσαμε χέρι, κι αυτός είναι ένα από τους λόγους που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια».

πηγή www.kokkinokavalas.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί