Νέα καταγγελία για το ΑΤ Ομόνοιας: Ρατσιστική βία κατά άστεγου μετανάστη

Επίθεση δέχθηκε στην οδό Πειραιώς άστεγος μετανάστης, ο οποίος καταγγέλλει ότι μετά το περιστατικό, αστυνομικοί τον συνέλαβαν και του επιτέθηκαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας χθες, Τετάρτη 24/6/20.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, αστυνομικοί του έσκισαν τα ρούχα, ενώ, κατά την προσαγωγή του δεν τον άφησαν να φορέσει ούτε τα παπούτσια του.

Αναλυτικά η χθεσινή καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

Ένας άστεγος μετανάστης καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση την ώρα που προσευχόταν στο παρκάκι στην συμβολή της Πειραιώς και Ιεράς οδού σήμερα το απόγευμα. Αμέσως μετά ήρθαν αστυνομικοί που τον προσήγαγαν περνώντας του χειροπέδες στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Εκεί ο άστεγος μετανάστης καταγγέλλει ότι όταν ρώτησε τους αστυνομικούς γιατί τον ενοχλούσαν κάποια άτομα την ώρα που προσεύχονταν, αντί για απάντηση τον έπιασαν σφιχτά από το λαιμό και του έσκισαν τα ρούχα. Μάλιστα κατά την προσαγωγή ούτε τα παπούτσια δεν το άφησαν να φορέσει και έμεινε ξυπόλητος..

Ο ίδιος έμεινε άνεργος στην Ρόδο μετά από διαμάχη με ιδιοκτήτη που αρνιόταν να του δώσει απόδειξη για το νοίκι ώστε να τη δηλώσει στην Εφορία. Έπειτα έφτασε να δεχτεί και εκεί βίαιη επίθεση από ομάδα που τον πέταξε έξω από το σπίτι.

Πριν ενάμισι μήνα μάλιστα, στο δρόμο αναζήτησης δουλειάς τον σταμάτησαν για έλεγχο αστυνομικοί, οι οποίοι του πέταξαν κάποια από τα χαρτιά του πολύτιμα, όπως τους κωδικούς του Taxis.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριo την Παρασκευή 26/6 στο Σύνταγμα (7 μ.μ.), ενώ το Σάββατο 27/6, στις 7 μ.μ.,στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρούφ, Πειραιώς 160, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση και συναυλία υπό τον τίτλο «Black Lives matter, Refugee lives matter!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί