Μήνυμα για την Διεθνή “Μέρα Ναυτικού” από τον ΟΛΗ

Ως αναγνώριση της μοναδικής συμβολής των ναυτικών του νησιού μας αλλά και όλου του κόσμου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Μηνάς Παπαδάκης επί τη ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Ναυτικού, όπως την έχει καθορίσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΔΝΟ), στις 25 Ιουνίου, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και την υποστήριξή του στον Ανθρωπο της θάλασσας. Εκφράζει παράλληλα την εκτίμησή του στον σημαντικότερο παράγοντα της ναυτιλίας, τον Ναυτικό που σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης δίνει το δικό του σκληρό και επίπονο αγώνα, αψηφώντας κινδύνους και δυσκολίες.

Η  Κρήτη μας το νησί μας, έχει πολλά να θυμάται μέσα από τις ιστορίες  της Μινωικής θαλασσοκρατίας, της λαογραφίας, της ποίησης. Ιστορίες των εργατών της θάλασσας που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη. Ιστορίες που τις χαρακτηρίζει η επικινδυνότητα, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η αποξένωση και η στέρηση της οικογένειας, των αγαπημένων προσώπων αλλά  και των αγαθών της κοινωνικής ζωή.  

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, έχει σημειωθεί  μια νέα στροφή των νέων ανθρώπων προς τη θάλασσα. Αυτή η στροφή ας είναι  πηγή ευημερίας και προκοπής.

Στους ναυτικούς μας λοιπόν, σε όποιες θάλασσες  κι αν ταξιδεύουν, στέλνουμε  την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας αναγνωρίζοντας τους το γεγονός ότι αποτελούν το πιο ζωντανό κύτταρο της ναυτιλίας διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο συμβάλλοντας έμπρακτα στη σταθερή παγκόσμια οικονομία και τη κοινωνική διαβίωση..

 Μέσα από την καρδιά μας τους ευχόμαστε:

Καλοτάξιδοι και Καλή Επάνοδο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί