Δήμος Γόρτυνας: Κατασκευή τμημάτων δικτύων ομβρίων υδάτων σε Ασήμι, Απομαρμά και Πλάτανο

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει από το δήμο Γόρτυνας η υλοποίηση του έργου κατασκευής τμημάτων δικτύων ομβρίων υδάτων, που έχει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των οικισμών Ασημίου, Απομαρμά και Πλατάνου. Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, επιλύονται χρόνια προβλήματα, που προκαλούνται από την έντονη συσσώρευση υδάτων, πλήττουν την ασφάλεια των δημοτών, θέτουν σε κίνδυνο  τις ιδιοκτησίες τους και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους.

Στον οικισμό Ασημίου, ολοκληρώνεται η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων κατά τμήματα, συνολικού μήκους 23 μέτρων, για την απορροή ομβρίων από τους βόρειους παράδρομους της κεντρικής οδού. Ολοκληρώνονται, επίσης, οι παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα, καθώς και η ανακατασκευή του οδοστρώματος στα σημεία εκτέλεσης των εργασιών.

Στον οικισμό Απομαρμά, κατασκευάζεται δίκτυο ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους 280 μέτρων, με τα απαραίτητα κανάλια συλλογής του νερού. Στον οικισμό Πλατάνου, ολοκληρώνεται η κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους 120 μέτρων, με ενδιάμεσο φρεάτιο καθαρισμού. Το δίκτυο κατασκευάζεται σε χωματόδρομο, ενώ σε κεντρική οδό του οικισμού τοποθετείται φρεάτιο συλλογής ομβρίων υδάτων.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 51.350 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί