Δ. Παπαγγελόπουλος: Έγκλημα της κατασκοπείας η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνη

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση στην Προανακριτική Επιτροπή, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να κατηγορεί τον Σάμπυ Μιωνή για κατασκοπεία με φόντο την παρανόμως καταγεγραμμένη συνομιλία του με τον Νίκο Παππά.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, o πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε κατά τη σημερινή του κατάθεση να επισημανθεί ότι η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνη έχει τελεσθεί το έγκλημα της κατασκοπείας, επικαλούμενος τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 148 του Ποινικού Κώδικα. Εξήγησε δε ότι μέσω του ηχητικού δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως κρατικά μυστικά, με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος αναφέρεται στο αίτημα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να διευθετηθεί η εκκρεμούσα υπόθεση του ελληνοισραηλινού επιχειρηματία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα λόγια του ίδιου του Σ. Μιωνή. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εικάζουν ότι η δημοσιοποίηση του παράνομου υλικού από τον επιχειρηματία δύναται να επιφέρει δυσμενή μεταβολή στις σχέσεις των δύο κρατών. Γι’ αυτό και ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι το παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον αρμόδιο εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπούγας, συμπεραίνοντας: «Άρα, είναι συνένοχος και ο Παππάς», με τον Δ. Παπαγγελόπουλο να αντιτείνει: «Κύριε Πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Σ. Μιωνή συνιστούν την πράξη της κατασκοπείας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Ν. Παππάς».

«Η Ράικου έλεγε ότι θέλει να αφιερωθεί στα παιδιά της»

Ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός αφηγήθηκε συνάντηση που είχε με την Ελ. Ράικου στο γραφείο του μετά την παραίτηση της από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. «Λίγο μετά την παραίτηση της, τον Απρίλιο του 2017, η Ελ. Ράικου ήρθε στο γραφείο μου. Ουδέν παράπονο εξέφρασε. Απλά, μου είπε ότι θα αφιερωνόταν στα παιδιά της και θα πήγαινε σε αυτά» διηγήθηκε

«Αποκλείεται να τα σκέφτηκε μόνος του ο Αθανασίου»

Όσον αφορά την κατάθεση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Π. Αθανασίου στην Προανακριτική, ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκρινε ότι «κάποιος θα τον έβαλε» να πει ότι ο ίδιος του ζητούσε να κατασκευάσει στοιχεία κατά του δημοσιογράφου, Γ. Παπαχρήστου.

«Με τον Γ. Παπαχρήστο είχα μια πολύ καλή σχέση. Κάποιος θα τον έβαλε τον Αθανασίου να τα πει αυτά. Αποκλείεται να τα σκέφτηκε μόνος του» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι ο Αθανασίου ήρθε και μου είπε κάτι για 2 εκατ. ευρώ. Εγώ, του είπα κανε τη δουλειά σου.

Σε σχέση με αυτό που κατέθεσε ότι είπα: “Δεν κοιτάς να φτιάξεις κάτι”, ρωτώ κυρίες και κύριοι πώς μπορείς σε μια φορολογική υπόθεση να φτιάξεις κάτι; Τι είναι, υπόθεση κλοπής ή ληστείας; Να πει ένας μάρτυρας διαφορετικά πράγματα από αυτά που είδε; Στα φορολογικά, που υπάρχουν έγγραφα, παραστατικά, πώς να φτιάξεις κάτι;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε ενώπιον της Επιτροπής ο Δ. Παπαγγελόπουλος. 

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί