Απόφαση βόμβα από τις ΗΠΑ: H Novartis επηρέαζε Έλληνες αξιωματούχους για να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της

H Novartis χρησιμοποιούσε την επιρροή της στην ελληνική κυβέρνηση για να επηρεάσουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων των Οργανισμών και Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas.

Δείτε: Έκλεισε με εξωδικαστικό συμβιβασμό η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ

Στο ενημερωτικό δελτίο του δικαστηρίου του Νιου Τζέρσι που εξετάζει την υπόθεση με αριθμό 20-538 εναντίον της Novartis Hellas, φαίνεται ότι Novartis καλείται να καταβάλει 310 εκατομμύρια δολάρια που αφορούν αθέμιτες πρακτικές της Novartis Hellas ενώ ακόμα 35 εκατομμύρια προβλέπονται ως αποζημίωση για πρακτικές της εταιρείας στη Νότια Κορέα και το Βιετναμ. 

Οι άνθρωποι της Novartis, συνειδητά και εσκεμμένα συνωμότησαν και συμφώνησαν μεταξύ τους να διαπράξουν αδικήματα κατά των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα αδικήματα αυτά είναι, όπως αναφέρεται στο σημείο 4: «να παρακινήσουν τους ξένους αξιωματούχους (εννοεί τους Έλληνες αξιωματούχους) να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στην κυβέρνηση και τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των κυβερνήσεων των Οργανισμών και των Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas».

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η ΑΥΓΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί