Άνοιξε ξανά ο Πύργος του Άιφελ

Μετά από περίπου τρεις μήνες κλειστός κλειστός λόγω της πανδημίας, ο Πύργος του Άιφελ άνοιξε ξανά για το κοινό. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διάστημα, που το διάσημο παρισινό μνημείο δεν λειτουργούσε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στερώντας του έσοδα 27 εκατομ. ευρώ.

Από σήμερα όμως οι τουρίστες και οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας μπορούν να θαυμάζουν την θέα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις σκάλες καθώς δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρων μέχρι την 1η Ιουλίου για να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των επισκεπτών και να αποφεύγεται ο κίνδυνος μετάδοσης του νέο κορονοϊού. 

«Για να εξασφαλίσουμε ότι όσοι ανεβαίνουν δεν θα διασταυρώνονται στις σκάλες με εκείνους που θα κατεβαίνουν, η άνοδος θα επιτρέπεται από την ανατολική κολώνα και η κάθοδος από την δυτική κολώνα του Πύργου», δήλωσε ο διαχειριστής του, ενώ κάθε φορά στα δύο επίπεδά του θα επιτρέπεται να βρίσκεται ένας περιορισμένος αριθμός επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα υπάρχουν ενδείξεις στο έδαφος ώστε οι επισκέπτες να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και «καθημερινά θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται οι δημόσιοι χώροι του Πύργου». Επίσης, η χρήση της προστατευτικής μάσκας υποχρεωτική για όλα τα άτομα άνω των 11 ετών.

AP Photo/Thibault Camus
AP Photo/Thibault Camus

Το μνημείο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1889, δέχεται περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, σχεδόν τα τρία τέταρτα εξ αυτών από το εξωτερικό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πύργου.

AP Photo/Thibault Camus
AP Photo/Thibault Camus

Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως και η τουριστική βιομηχανία της έχει πληγεί σφόδρα από το lockdown με τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα μουσεία, τους κινηματογράφους και τα θέατρα να είναι κλειστά επί τρεις μήνες.

Η χώρα ήρε τους περιορισμούς στα ευρωπαϊκά σύνορα στις 15 Ιουνίου και η γαλλική βιομηχανία του τουρισμού ελπίζει οι ξένοι επισκέπτες να αρχίσουν να συρρέουν και πάλι καθώς έχει ξεκινήσει η θερινή περίοδος.

AP Photo/Thibault Camus
AP Photo/Thibault Camus

 Το τελευταίο επίπεδο του ύψους 324 μέτρων Πύργου θα παραμείνει, προς το παρόν, κλειστό, αλλά πιθανόν να ανοίξει και πάλι στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί