Νέα ΚΥΑ: Τα ξενοδοχεία θα περιλαμβάνουν δωμάτια καραντίνας

Την – προσωρινή – διαμόρφωση των ξενοδοχειακών μονάδων προβλέπει η νέα ΚΥΑ που υπεγράφη μετά από απόφαση τριών υπουργείων (Οικονομικών, Τουρισμού και Υγείας) για το άνοιγμα του τουρισμού. 

Ουσιαστικά, τα ξενοδοχεία θα περιλαμβάνουν δωμάτια καραντίνας ώστε να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους απομόνωσης επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού, αριθμού που θα είναι ανάλογος των συνολικών δωματίων των καταλυμάτων.  

Όπως ορίζει η ΚΥΑ, για καταλύματα μέχρι και 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας. Για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων απομόνωσης. Τέλος, για καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του εκάστοτε καταλύματος.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για μία προσωρινή λύση μέχρι ότου υπάρξουν καταλύματα για τη διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση μετάδοσης της νόσου. Ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης δήλωσε σχετικά: «Η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί