Μ. Συντυχάκης: Η κυβέρνηση επισημοποιεί την τοκογλυφία σε απελπισμένους μικροεπαγγελματίες (Βίντεο)

Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι σημαντική ανάσα για τους αυτοαπασχολούμενους, τόνισε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις μικροχρηματοδοτήσεις. Σημείωσε ότι πρέπει να διαλυθούν οι αυταπάτες περί ενιαίου επιχειρηματικού κόσμου, που δεν υπάρχει, και οι αυτοαπασχολούμενοι σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες να μη φορτωθούν την κρίση και να απαιτήσουν να την πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Υπογράμμισε ότι είναι ρεαλιστικές οι προτάσεις του ΚΚΕ για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, για διαγραφή χρεών προς τράπεζες και εφορίες, για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, για μη καταβολή ΕΝΦΙΑ και προκαταβολής φόρου. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη μερική αναστολή υποχρεώσεων και τον δανεισμό που απλά μεταθέτουν το πρόβλημα αλλά τα χρέη θα αυξάνονται και στους επόμενους μήνες θα μεγαλώνουν τα αδιέξοδα για τους αυτοαπασχολούμενους.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα σε τράπεζες και επιχειρηματικούς ομίλους να συστήνουν ΑΕ που θα δανείζουν στους αυτοαπασχολούμενους επισημοποιώντας την τοκογλυφία σε απελπισμένους μικροεπαγγελματίες. Πρόσθεσε ότι επικρατεί σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ η χρηματοδότηση των αυτοαπασχολούμενων να γίνεται μέσα από κρατικά προγράμματα στήριξης με χαμηλά επιτόκια.

Ολόκληρη η ομιλία του Μ. Συντυχάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί