Λιποθύμησε από πείνα 9χρονο κοριτσάκι στη Ρόδο, περιμένοντας να αγοράσει ψωμί… (βίντεο)

Ένα 9χρονο παιδί λιποθύμησε από την πείνα περιμένοντας να αγοράσει ψωμί στη Ρόδο. Οι γονείς του κοριτσιού που εργάζονταν ως ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν μείνει άνεργοι λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο Ρόδο από τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θ. Σταμούλης μιλώντας στο OPEN, επιβεβαίωσε το περιστατικό ενώ περιέγραψε την “κατάντια του νησιού” όπως τη χαρακτήρισε καθώς 20.000 συνάδελφοί του είναι στον αέρα, οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και μόνο το 20% των ξενοδοχείων του νησιού έχουν ανοίξει.

Εξηγώντας την σοβαρή κατάσταση είπε ότι “το Εργατικό κέντρο της Ρόδου θυμίζει κατοχικές περιόδους” αφού ξενοδοχουϋπάλληλοι έρχονται για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Η Ρόδος είναι μία πόλη νεκρή” πρόσθεσε.

“Να ανοίξει ο κ. Βρούτσης την πλατφόρμα των 534ευρώ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, διαφορετικά η Ρόδος θα θρηνήσει πολλά θύματα” σημείωσε ο ίδιος, καταγγέλλοντας ότι τα μόνα χρήματα που έχουν πάρει – και αυτά μετά από πιέσεις – είναι τα 800 ευρώ, του Μαρτίου.

“Πολλές οικογένειες στη Ρόδο δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά αυτή τη στιγμή”, δήλωσε η Σ. Μάνια από τον Φιλανθρωπικό σύλλογο Αγία Σοφία Ρόδου.

“Δεν υπάρχουν τουρίστες, δεν έχουν ανοίξει τα καταστήματα του νησιού, το νησί πλήττεται από την ανεργοι, θα είναι δύσκολος και ο χειμώνας” εκτίμησε καταληκτικά η Σ. Μάνια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί