Δ. Παπαγγελόπουλος: Διαστρεβλώνουν συνεχώς όσα καταθέτω (Βίντεο)

“Το παρακράτος είναι αλλού – Ο Σαμαράς ήθελε να βάλει την Μαρέβα Μητσοτάκη στο κάδρο «με αήθεις χαρακτηρισμούς»

Για προσπάθεια εξόντωσής του κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία της προανακριτικής διαστρεβλώνει συνεχώς όσα καταθέτει. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σχολιάσε, αναφερόμενος στον Σάμπυ Μιωνή, ότι οι διάλογοι που δόθηκαν στη δημοσιότητα αθωώνουν και τον ίδιο και τον Νίκο Παππά.

Ειδικότερα ανέφερε: «Διάβασα το κειμενο που μου έδωσαν. Οι διάλογοι με αθωώνουν πλήρως. Ο Παπαγγελόπουλος δεν ακούγεται για τίποτα μεμπτό» και πρόσθεσε ότι «η δική μου ατζέντα ήταν η καταπολέμηση της διαφθοράς που ήταν και η ατζέντα του πρωθυπουργού. Δεν έχω τίποτα κρυφό. Το παρακράτος βρίσκεται αλλού. Παραποίησαν τα πάντα». «Επιδιώκουν να έρθω σε ρήξη με τον Παππά. Ο Παππάς είπε “κάποιοι βγάζουν λεφτά”. Θεωρώ βέβαιο ότι αναφέρεται σε άλλα ονόματα, αλλά εκεί… χαλάει η κασέτα» είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιμένοντας ότι το περιεχόμενο της συνομιλίας απαλλάσσει και τον ίδιο και τον πρώην υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υπαινίσσεται ότι ο Σάμπυ Μιωνή προσπαθεί να απειλήσει και να εκβιάσει, όπως προκύπτει, σύμφωνα με τον ίδιο, από τους διαλόγους.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα βρεθεί για ακόμη μία φορά ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Οι χθεσινές εξελίξεις έφεραν σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβερνητική πλειοψηφία να εξυφαίνει σενάρια περί «παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ» και την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά σε υψηλούς τόνους

Το υλικό από τη συνομιλία Μιωνή-Παππά έχει ήδη πάρει στον εισαγγελέα, τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαίτησε τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας η Κουμουνδούρου κατηγόρησε το Μαξίμου ότι άγεται και φέρεται από την ατζέντα Σαμαρά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για πρακτικές μαφίας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, μιλώντας το βράδυ στο Mega, δεν αρνήθηκε τη συνομιλία με τον Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματία και επανέλαβε ότι όταν αναφερόταν σε λεφτά δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον ίδιο τον επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε. Έκανε λόγο για «κατασκευασμένες συνομιλίες» που «είναι προφανές ότι έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο…» και τόνισε πως «ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα».

Επιπλέον, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρντ».

Ο Σαμαράς ήθελε να βάλει την Μαρέβα Μητσοτάκη στο κάδρο «με αήθεις χαρακτηρισμούς»

«Την κυρία Γκραμπόφσκι ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να τη βάλει στο κάδρο στη συνομιλία που είχαμε και, μάλιστα, με αήθεις χαρακτηρισμούς» είπε -σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ο Δ. Παπαγγελόπουλος ενώπιον της Προανακριτικής.

Σε μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση προχώρησε, χθες, ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή. Αναφερόμενος στη συνάντηση που -όπως υποστηρίζει- είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός «προσπάθησε να βάλει στο κάδρο» τη σύζυγο του πρωθυπουργού και, μάλιστα, «με αήθεις χαρακτηρισμούς».

«Και πάμε τώρα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Και αν ακόμα αποδίδεται πιστά, ο Παπαγγελόπουλος αναφέρεται ότι συμμετέχει στο σχέδιο κατά της κυρίας Γκραμπόφσκι; Όχι βέβαια. Και όμως, παίχτηκε χθες στα κανάλια, δυστυχώς, ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παππάς και ο Παπαγγελόπουλος, στοχοποιούν την κυρία Γκραμπόφσκι» είπε -κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ο ερευνώμενος, φέρνοντας στην επιφάνεια την εξής εκδοχή:

«Μπαίνω στον πειρασμό, λοιπόν, να πω ότι την κυρία Γκραμπόφσκι ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να τη βάλει στο κάδρο στη συνομιλία που είχαμε και, μάλιστα, με αήθεις χαρακτηρισμούς. Όταν θα αναλύσω τον κ. Σαμαρά, θα το πούμε αυτό. Και μολονότι ήξερε ότι εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό για κάποιους λόγους που εσείς αντιλαμβάνεστε. Και, όμως, και αυτό πάνε να μου το αποδώσουν. Μια συνεχής ψευδολογία, μια συνεχής παραποίηση, ένα συνεχές παρακράτος, το οποίο προσπαθεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες του».

Ο Παπασταύρου, η Μητσοτάκη και η παρανόμως ηχογραφημένη συνομιλία Παππά – Μιωνή

Ως προς το σκέλος που αφορά τη σύζυγο του πρωθυπουργού, από το παρανόμως αποκτηθέν ηχητικό υλικό που δημοσιοποίησε ο Σ. Μιωνής το οποίο φέρεται πως ήταν σε γνώση της ΝΔ πολλούς μήνες πριν έρθει στην επιφάνεια, συνάγεται το συμπέρασμα ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με την Μαρέβα Μητσοτάκη. «Είναι κολλητή φίλη του Σταύρου» απαντά ο Σ. Μιωνής στον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ ενδιαφέρον έχει και η εξής απάντηση του ελληνοισραηλινού επιχειρηματία πριν καν αναφερθεί στη συζήτηση το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη: «Και τι να πει; Ο Σταύρος ξέρει πράγματα που δεν ξέρω εγώ; Έτσι; Για κάτσε δυο λεπτάκια. Αλλά, να σου πω, εσύ θα έβγαινες ποτέ να μιλήσεις για τον Αλέξη;».

Τι γνωρίζει, άραγε, για τη σύζυγο του πρωθυπουργού ο πρώην συνεταίρος της και στενός της φίλος, Στ. Παπασταύρου;

«Καμία απόσταση Παπαγγελόπουλου – Παππά»

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σημερινή του κατάθεση ο Δ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν τολμούν ας διευρύνουν το κατηγορητήριο με τον Ν. Παππά» προκάλεσε την πλειοψηφία και το ΚΙΝΑΛ, προτρέποντας δε τους βουλευτές των δύο πρώην συγκυβερνώντων κομμάτων να φωνάξουν τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής το Σαββατοκύριακο για «να τους τα πει». Με βάση τα προαναφερθέντα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι «δεν υπάρχει καμία απόσταση Παπαγγελ;oπουλου – Παππά».

Με πληροφορίες από tvxs.gr, documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί