Αρνούνται τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» οι νοσοκομειακοί γιατροί

Η απόφαση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» να προσφέρει το ποσό ύψους 6,9 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό (γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαριότητας) δεν ήχησε καλά στα αυτιά των νοσοκομειακών γιατρών, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος μιλούν για συμβολική αναγνώριση του έργου τους κατά το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας.

Όμως, από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ υποστηρίζουν πως οι χρηματικές ή άλλες δωρεές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο του κράτους έναντι των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ενώ χαρακτηρίζουν και τον τρόπο αυτής της προσφοράς διχαστικό για το σύνολο των εργαζομένων.

Και αυτό γιατί τα χρήματα της δωρεάς πρόκειται να δοθούν μόνο στους συγκεκριμένους εργαζόμενους και όχι στο σύνολο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων.

Μάλιστα αρκετοί εξ’ αυτών, μεταξύ των οποίων και ο Παθολόγος-Εντατικολόγος και Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αττικόν» Μιχάλης Ρίζος, υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι αρνούνται να αποδεχθούν το ποσό της δωρεάς που τους αναλογεί και τις υποβάλλουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπογράμμισε, πάντως, με την ανακοίνωσή του, ότι, εκτός από τους γιατρούς, νοσηλευτές και τους εργαζόμενους καθαριότητας στους οποίους απευθύνεται η ενίσχυσή του, είναι πολλοί ακόμη οι άνθρωποι που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή τους κατά την διάρκεια της αντιμετώπισης της πανδημίας, πλην όμως δεν μπορεί να προσφέρει σε όλους.

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει -και αυτή- τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση αυτής της μεγάλης δωρεάς από το υπουργείο Υγείας και τους διοικητές των νοσοκομείων που περιέθαλψαν περιστατικά κορωνοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί