Οικοδόμοι Ηρακλείου: «Η κυβέρνηση βάζει στον γύψο τους αγώνες των εργαζομένων»

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παίρνοντας στα χέρια της την αντεργατική σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, συνεχίζει να ενισχύει τα μέτρα καταστολής απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται, να διαδηλώνουν να απεργούν φέρνοντας νομοσχέδιο για τον περιορισμό ακόμη και των διαδηλώσεων. 

Περπατώντας στο δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφιση του απεργοκτόνου νόμου, η σημερινή κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής των αγώνων, ικανοποιώντας πάγια αιτήματα εργοδοτών και κεφαλαίου. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας που θέλει να διασφαλίσει «σιγή νεκροταφείου». Συνδέεται με την όξυνση της επίθεσης ενάντια σε όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής γιατί έχουν να υλοποιήσουν σκληρά αντεργατικά μέτρα.

Θέλουν να βάλουν τους αγώνες των εργαζομένων στο γύψο. Το δικαίωμα στην απεργία, στην διαδήλωση το κέρδισαν οι εργαζόμενοι με αγώνες και θυσίες και δεν μπορεί καμία κυβέρνηση με χουντικής προέλευσης νομοσχέδια να τα βάλει στον γύψο. 

Η απάντηση στην καταστολή, στην παρεμπόδιση των αγώνων θα δοθεί με αγώνα. 

Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν όσα σχεδιάζουν.

Θα πολεμήσουμε με όλα τα μέσα το δικαίωμά μας να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών μας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί