Ο Χ. Μαμουλάκης για την χερσαία ζώνη του λιμένα Ηρακλείου: «Θετικές οι δηλώσεις, αναμένουμε όμως και τις πράξεις»

Στο ζήτημα παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηρακλείου προς τον Δήμο Ηρακλείου αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας:

«Οι τελευταίες δηλώσεις Υπουργών, αρχής γενομένης από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο κατά τη συζήτησή σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου στη Βουλή και εν συνεχεία από τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών κ.κ. Πλακιωτάκη και Σταϊκούρα προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου, δείχνουν μια αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα, στο Δήμο Ηρακλείου. Θυμίζω ότι μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, με τις επίσημες απαντήσεις τους, οι Υπουργοί απέφευγαν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους μεταφέροντας τις ευθύνες από υπηρεσία σε υπηρεσία.

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που δείχνει ότι οι πιέσεις μας και οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας είχαν αποτελέσματα. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, οι αστερίσκοι παραμένουν, οπότε αναμένουμε να δούμε και στην πράξη τη συνέχιση της διαδικασίας που ξεκίνησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε το λιμάνι να περιοριστεί μέσα από τα κάγκελα και η χερσαία ζώνη να αποδοθεί στους πολίτες και τους επισκέπτες του Ηρακλείου».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία παραχώρησης ξεκίνησε το 2018, με προσωπική δέσμευση του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθησε η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Λ.Η. παρουσία των εκπροσώπων του μοναδικού του μετόχου, του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και η υπερψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της παραχώρησης του τμήματος της χερσαίας ζώνης που αναπτύσσεται έξω από την περίφραξη του λιμένα και η οποία δεν συνδέεται με την αμιγώς λιμενική δραστηριότητα.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί