Ναζί, μόνος, ψάχνει

 Έχουν αρχίσει να σπανίζουν οι πρόθυμοι ακροδεξιοί μαϊντανοί

Επειτα από συνεχείς αναβολές και ενώ είχαν περάσει πολλές μέρες από την προθεσμία που είχε θέσει ο ίδιος, ο Ηλίας Κασιδιάρης τελικά ανέβασε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο με τα στελέχη του κόμματός του. Οπως θα περίμενε κανείς, αυτοί που συγκεντρώθηκαν ήταν στη συντριπτική τους πλειονότητα πρώην στελέχη και συνεργάτες της Χρυσής Αυγής.

Το δίλημμα που καθυστερούσε τον Κασιδιάρη ήταν βέβαια πραγματικό. Από τη μια πλευρά ήθελε να κρύψει τους γνωστούς χρυσαυγίτες που στελεχώνουν την κίνησή του, από την άλλη έχουν αρχίσει να σπανίζουν οι πρόθυμοι ακροδεξιοί μαϊντανοί. Και βέβαια οι υποψήφιοι οπαδοί του είναι απαιτητικοί. Δεν ανέχονται τον έναν επειδή μπορεί να είναι μασόνος (Γούδης), στενοχωριούνται που ο άλλος είναι ενεχυροδανειστής (Μπουγάς) κ.ο.κ.

Το αποτέλεσμα είναι να είναι υποχρεωμένος ο νέος «Αρχηγός» να ποζάρει με τον Μπαρμπαρούση, την ώρα που διαφημίζει την προσχώρηση «στρατηγών» και «καθηγητών» στην οργάνωσή του. Από ονόματα βέβαια είδαμε μόνο δύο απόστρατους του «χώρου» και έναν στρατοδίκη που είχε ήδη παρουσιαστεί από τη Χρυσή Αυγή το 2017 και είχε μάλιστα καταγγείλει ως «στημένους» τους ανακριτές που εξέτασαν την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Καλύτερος «αρχηγός»

Η δυσκολία του Κασιδιάρη είναι προφανής. Μπορεί να έφυγε από τη Χρυσή Αυγή, μπορεί να τα ’σπασε οριστικά με εκείνον που τον μύησε στον εθνικοσοσιαλισμό, αλλά οι λόγοι αυτής της διαφοροποίησης δεν έχουν καμία σχέση με πραγματική μετατόπιση από όσα διαλαλούσε και -κυρίως- όσα διέπραττε έως σήμερα. Το «πρόγραμμα» του κόμματός του είναι πιστή αντιγραφή των όσων υποστήριζε η Χρυσή Αυγή πριν από τις τελευταίες εκλογές.

Και μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι θα γίνει ο Ελληνας Σαλβίνι μόνο και μόνο επειδή αντέγραψε το σήμα της ιταλικής Λέγκας, αλλά βέβαια τον έχουν προλάβει πολλοί άλλοι με παρόμοιες φιλοδοξίες και γνωστές εκλογικές επιδόσεις. Αλλωστε δεν παρέλειψε προχτές -κατά την παρουσίαση των δύο χρυσαυγιτών του Πειραιά, Δεμέστιχα και Λαζόπουλου- να απειλήσει ότι «θα συνεχίσουμε στον δρόμο να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά», γιατί «ματώσαμε τόσα χρόνια».

Με άλλα λόγια, το μόνο που εισφέρει ως νέο πολιτικό εγχείρημα ο Κασιδιάρης είναι ότι ο ίδιος θα είναι καλύτερος «Αρχηγός» από τον Μιχαλολιάκο. Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, επιχείρησε να του παραδοθεί η αρχηγία της οργάνωσης με «συναινετικές» διαδικασίες, όπως αποδεικνύεται από το σχετικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» (Δείτε: Η αρχηγική καρέκλα η αιτία που έφυγε ο Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή). Παίχτηκε, δηλαδή, το ίδιο σενάριο που γνωρίζει πολύ καλά ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει με παρόμοιο τρόπο εκπαραθυρώσει όλους τους κατά καιρούς επίδοξους διαδόχους του (Γιαννόπουλος, Ανδρουτσόπουλος, Κουσουμβρής, Ζαφειρόπουλος).

Το μόνο που βρήκε να πει ο Κασιδιάρης για να διαφοροποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή ήταν ότι θα προσφεύγει στα δικαστήρια μόλις κάποιος τον συνδέσει με τον ναζισμό. Πολύ αργά το θυμήθηκε. Υπάρχουν ήδη εκατοντάδες δημοσιογραφικά άρθρα αλλά και πολλές δεκάδες επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν αυτή τη σχέση με αδιάσειστα στοιχεία.

Στην πραγματικότητα, αυτή η δήλωση περί ναζισμού ήταν καταγγελία κατά του Μιχαλολιάκου με ποινικές συνέπειες. Με δυο λόγια, ήταν κανονικό «κάρφωμα» των συναγωνιστών του. Λέγοντας ότι από εδώ και στο εξής δεν θα ανέχεται αυτούς τους χαρακτηρισμούς, παραδέχεται ότι όλα αυτά ίσχυαν στη Χρυσή Αυγή. Η θέση αυτή στρέφεται ευθέως κατά του προσώπου τού μέχρι χτες «Αρχηγού» του και ανατρέπει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς όλης της ηγετικής ομάδας της ναζιστικής οργάνωσης.

Βέβαια, τόσο ο ίδιος όσο και ο Μιχαλολιάκος έχουν πολλές φορές αποκηρύξει τον ναζισμό. Κάθε φορά που έβλεπαν ότι η Δικαιοσύνη διερευνά τη δράση τους, θυμούνταν τον «πατριωτισμό» και λησμονούσαν ότι οι ίδιοι διακηρύσσουν πως είναι οι «ηττημένοι του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες». Η αποκήρυξη του ναζισμού ίσχυε βέβαια μόνο για λίγο καιρό. Πάντοτε επανέρχονταν με φανατισμό στην ταύτισή τους με τον Χίτλερ, όταν απευθύνονταν στους «μυημένους» του κλειστού κύκλου της οργάνωσης και στα Τάγματα Εφόδου.

Σβάστικα-«γαμμάδιον»

Ειδικά ο Κασιδιάρης έχει επιχειρήσει με πολλούς τρόπους να πείσει τους αφελείς ότι η σβάστικα στο μπράτσο του έχει αρχαιοελληνική προέλευση. Είναι απλώς ένα «γαμμάδιον», βρε αδερφέ. Τον διαψεύδει πανηγυρικά το περιοδικό νεολαίας της Χρυσής Αυγής, όπως αποδεικνύεται στην εικόνα που δημοσιεύουμε. Το τατουάζ του Κασιδιάρη αυτούσιο, μαζί με τη λέξη «Αγχιβασίην» που το συνοδεύει, προβάλλεται σε άρθρο με τον αποκαλυπτικό τίτλο «Tattoo 88». Περιττό να υπενθυμίσω ότι στη γλώσσα της Χρυσής Αυγής το «88» είναι η κωδική ονομασία του χαιρετισμού Χάιλ Χίτλερ (Heil Hitler), διότι το «Η» είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου.

Στο άρθρο αυτό προβάλλονται τα ναζιστικά τατουάζ ως «ένας ακόμα τρόπος έκφρασης των αξιών και των πιστεύω μας» (περ. «Αντεπίθεση», τχ. 30, Σεπτ.-Οκτ. 2007). Και ο ίδιος, προκλητικά, διαλέγει για το εξώφυλλο του βιβλίου του, που βγήκε μετά την αποφυλάκισή του στο τέλος του 2015, τη φωτογραφία με τη σβάστικα στο μπράτσο. Ο Κασιδιάρης παραμένει λοιπόν ναζιστής με πατέντα. Και αν κάποτε αποφασίσει να αλλάξει «αξίες» και «πιστεύω», αυτό δεν μπορεί να γίνει από μια νέα Χρυσή Αυγή που απλώς μετονομάστηκε «Ελληνες ΓΤΠ».

Κακά τα ψέματα. Ολες αυτές οι κινήσεις της ναζιστικής τρόικας (Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης) δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Οσο κι αν δεν το παραδέχονται οι τρεις αλληλοκαταγγελλόμενοι «Φίρερ», μοναδικός τους στόχος είναι να αντιμετωπίσουν τις βαριές κατηγορίες εις βάρος τους στη δίκη που ξεκινά πάλι αύριο, μετά την αναγκαστική διακοπή. Νομίζουν ότι με την εικόνα της διάλυσης θα σχετικοποιηθεί η κατάληξη του παραπεμπτικού βουλεύματος που μιλά για δομημένη εγκληματική οργάνωση και τους αποδίδει την ευθύνη της διεύθυνσης. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο να καταδικαστεί ο μέχρι χτες «συναγωνιστής» τους και να απαλλαγούν αυτοί.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι πολύ αργά.

Του Δημήτρη Ψαρρά, Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ναζί, μόνος, ψάχνει”

  1. Δημοσθένης Καραγιάννης

    Φτου σας μη σας ματιάσουμε βρε!!!
    Τι σημαίνει ο τίτλος “¨Ελληνες ΓΤΠ” του νέου Κασιδιαρέικου; Μήπως “Έλληνες Γ@μώ Την Πατρίδα” σας, την “Πίστη” σας, την “Παναγία” σας, ή κάτι παρόμοιο; Διασκεδάσαμε αρκετά με τη αποκήρυξη του φασιστικού – ναζιστικού χαρακτηρισμού, ως διακριτικού της νέας ναζιστοσυμμορίας κι ας είναι αίμα από το αίμα και σάρκα από τη σάρκα της ημιθανούς ναζιστοσυμμορίας του Μιχαλολιάκου και “τρομοκρατηθήκαμε από τα …βαρύγδουπα ονόματα που ανακοίνωσε ο νέος αρχηγός. Καθηγηταράδες, καραβανάδες, θεούσες, αθληταράδες, προπονηταράδες επιστημονιταράδες και που δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τον πατριωτισμό από την εγκληματική συμπεριφορά, την ανθρωπιά και τον πολιτισμό από τη ναζιστική βαρβαρότητα και απανθρωπιά!
    Τους ακούσαμε και αναφωνούμε εκστατικοί!
    Φτου σας να μη σας ματιάσουμε, βρε!!!
    Υ.Γ. Γιατί είμαστε και Σαββατογεννημένοι!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί