Ν.Παππάς: Να σταματήσει να κρύβεται η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο Αν. Σαμαράς (βίντεο)

«Να πάρουν τη ευθύνη και να με παραπέμψουν», κάλεσε την κυβέρνηση ο Νίκος Παππάς σε σχέση με την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον Σ.Μιωνή και πρόσθεσε ότι «θα γελάσουμε πάρα πολύ. Θα σταματήσει να κρύβεται και η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο Αντ.Σαμαράς»

«Ο μόνος λόγος της δικής μας παρουσίας στην υπόθεση ήταν η παράκληση από το κράτος του Ισραήλ», ξεκαθάρισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή με αφορμή την ηχογραφημένη συνομιλία η οποία «έχει προηγούμενα κομμάτια και επόμενα, ενώ εμπεριέχει αποσιωπητικά και τον όρο «ακατάληπτο» σε επίμαχα σημεία».

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega τόνισε ότι «αυτό που δεν έγινε ήταν να ανακατευτούμε ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να διασφαλίσουμε τις επιχειρηματικές  δραστηριότητες του Παπασταύρου και του Μιωνή. Αυτό το έκανε ο Σαμαράς το 2013, οποίος έλεγε ότι θα μας πάει «μέχρι τέλους» αλλά είναι κρυπτόμενος μέχρι τέλους».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό «να βγει δημόσια εάν έχει τα κότσια και να μιλήσει», ενώ υπενθύμισε ότι «υπάρχει ένας πρωθυπουργός ο οποίος ζήτησε από εκδότη να μην ενοχλεί τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μιωνή γιατί «τα παιδιά έχουν βοηθήσει τη ΝΔ».

«Προκύπτει ότι στο παρελθόν, το 2013, έχει γίνει διαμεσολάβηση του κ. Σαμαρά η οποία κουμπώνει με το έμβασμα των 2,6 εκατ. Ευρώ» πρόσθεσε ο Ν.Παππάς, σημειώνοντας ότι «θεσμικό ατόπημα είναι να παίρνεις έναν εκδότη και να του ζητάς να μην  γραφεί για τον τάδε επειδή μας έχει βοηθήσει».

Στη συνέχεια, ο ίδιος δεν παράλειψε να σημειώσει ότι «διαβεβαιώσαμε την άλλη πλευρά ότι εάν διαπιστώναμε ότι υπάρχει ζήτημα αντισημιτισμού θα είμασταν απέναντι και θα λαμβάναμε τα κατάλληλα μέτρα . Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε καμία παρέμβαση στην ελληνική δικαιοσύνη».

Όσον αφορά στην η κα Μητσοτάκη ο Ν.Παππάς επεσήμανε ότι η ίδια «ήταν μονίμως στη ατζέντα της συζήτησης καθώς ο κ. Μιωνή μου εξηγούσε ότι ο κ. Παπαστάυρου έχει μια εγγήτητα με την κα Μητσοτάκη η οποία θα τον απέτρεπε να πει δημοσίως όσα ξέρει».

Σε σχέση με το αν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας τη συνάντηση του πρώην υπουργού με τον Σ.Μιωνή, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται για κάθε συνάντηση που κάνω στα πλαίσια των καθηκόντων μου».

Μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός έλαβε μια γενική ενημέρωση για την πορεία των πραγμάτων και ενημερώθηκε ότι «από ένα σημείο και μετά ήταν αδύνατο να συμβάλουμε στο να υπάρξει συμφωνία των δύο μερών».

«Ο κ. Μιωνή, ο οποίος μου ζήτησε μάλιστα να τον διορίσω ως πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ, προσπαθούσε να εκμαιεύσει ορισμένα πράγματα καθώς κατέγραφε τη συνομιλία μας. Εννοούσα τις δικές του επιχειρηματικές δραστηριότητες ο οποίος απασχολούσε καιρό τις αρχές και την ελληνική δικαιοσύνη. Αναφερόμουν στις μπίζνες του κ Παπασταύρου κα με τον κ Μιωνή. Κομμάτια αυτής τη δραστηριότητας ήρθαν στη δημοσιότητα πολύ πρόσφατα και αναφέρομαι στην υπόθεση με τα 2,6 εκατ ευρώ για τα οποία είχε παρέμβει προφανώς ο κ. Σαμαράς το 2013», επεσήμανε ο Ν.Παππάς και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή από τον Παναμά «για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα».

Τέλος, για τη Novartis, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν στοιχειοθετείται καμία  κατηγορία κάνοτνας λόγο γενικά για παραδικαστικό κύκλωμα και για αυτό έκαναν διεύρυνση του κατηγορητήριο, έφεραν μάρτυρα ο οποίος εμπλέκεται σε μπίζνες με συνεργάτες του κ. Σαμαρά και του κ. Μητσοτάκη».

«Να πάρουν τη ευθύνη και να με παραπέμψουν», σημείωσε καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «θα γελάσουμε πάρα πολύ. Θα σταματήσει να κρύβεται και η προσωποποίηση της πολιτικής δειλίας, ο Αντ.Σαμαράς ο οποίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί παρενέβη μεταξύ Φιλιππάκη και Μιωνή και τι είναι τα 2,6 εκατ του εμβάσματος».

Η ΑΥΓΗ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί