H ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε Παλαιστίνιο

Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα μετά την επίθεση με εμβολισμό του αυτοκινήτου του σε σημείο ελέγχου της ισραηλινής αστυνομίας των συνόρων στην έξοδο της Ιερουσαλήμ, στην κατεχόμενη Δυτική ‘Οχθη, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

“Ο τρομοκράτης κατηύθυνε το αυτοκίνητό του προς μια αστυνομικό, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο άνοιξαν πυρ εναντίον του τρομοκράτη και τον σκότωσαν”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ όσον αφορά το περιστατικό αυτό που σημειώθηκε κοντά στην πόλη ‘Αμπου Ντις, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Ο Παλαιστίνιος ονομαζόταν ‘Αχμαντ Ερακάτ, σύμφωνα με πηγή των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στα τέλη Μαΐου, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό ενώ προσπαθούσε να κατευθύνει το αυτοκίνητό του εναντίον στρατιωτών βορείως της Ραμάλας, στη Δυτική Όχθη.

Το Ισραήλ και η κατεχόμενη Δυτική Όχθη ήταν από τον Οκτώβριο του 2015 και επί μήνες το θέατρο αντι-ισραηλινών επιθέσεων που διέπρατταν νεαροί Παλαιστίνιοι τις περισσότερες φορές με μαχαίρι και μεμονωμένα, άλλοτε επίσης με εμβολισμό αυτοκινήτου και σε μικρότερο βαθμό, με όπλο. ‘Εκτοτε τα βίαια επεισόδια είχαν μειωθεί σε ένταση, αλλά σημειώνονταν σποραδικά.

Τς τελευταίες εβδομάδες οι εντάσεις αυξήθηκαν με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αναμένεται από 1ης Ιουλίου να αρχίσει να συζητά για την προσάρτηση της Δυτικής ‘Οχθης, κατεχόμενου από το Ισραήλ παλαιστινιακού εδάφους από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967, στο οποίο οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν να ιδρύσουν το δικό τους κράτος.

Οι Παλαιστίνιοι αντιτίθενται σφόδρα στο σχέδιο προσάρτησης όπως και οι περισσότερες παγκόσμιες δυνάμεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί