Η ΕΣΗΕΑ έσπευσε να παρέμβει για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι για τη λίστα Πέτσα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, απέστειλε την ακόλουθη επιστολή στο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ» κύριο Πάνο Σκουρλέτη, διαμαρτυρόμενο για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και τα ΜΜΕ. Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι το σποτ διασύρει τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Δείτε επίσης: Πόσο κοστίζει ο Μωυσής: Το νέο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα

Αναλυτικά η επιστολή:

 «Κύριε Σκουρλέτη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τον απαράδεκτο διασυρμό συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου μέσω του προκλητικού video που δημοσιεύσατε στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της αντιπολιτευτικής τακτικής. 

Η ΕΣΗΕΑ διαχρονικά και σταθερά ζητεί διαφάνεια και ισοτιμία σε οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ.

Σας υπενθυμίζουμε, άλλωστε, ότι με επιστολή μας μέσα στον Μάιο σας απευθύναμε, όπως και σε όλα τα κόμματα, πρόσκληση για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της ενίσχυσης του έντυπου Τύπου και τα κριτήρια που θα τη διέπουν. Δυστυχώς, δεν ανταποκριθήκατε.

Αντίθετα, επιλέγετε να επιτίθεστε στο σύνολο των δημοσιογράφων που στην πλειονότητά τους εργάζονται -όσοι έχουν ακόμη δουλειά- κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες.

«Επιλεκτική ευαισθησία της ΕΣΗΕΑ απέναντι στο σατιρικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στη λίστα Πέτσα»

Για «επιλεκτική ευαισθησία» εγκαλεί την ΕΣΗΕΑ η Κουμουνδούρου απαντώντας στην χθεσινή επιστολή της Ένωσης, αναφορικά με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Πέτσα, προς τον Γραμματέα της ΚΕ Πάνο Σκουρλέτη όπου γίνεται λόγος για διασυρμός συλλήβδην του δημοσιογραφικού κόσμου. 

Ειδικότερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χαρακτηρίζουν «σάτιρα» το εν λόγω σποτ, επισημαίνουν ότι η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία εν κρυπτώ χρηματοδότηση ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Αναλυτικά το σχόλιο: «Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;). Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο). 

Η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση. Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η ΕΣΗΕΑ έσπευσε να παρέμβει για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, κι όχι για τη λίστα Πέτσα”

  1. Anti-logos

    Η ΕΣΗΕΑ, ξαφνικά …..συγκινήθηκε!!! Όμως δεν άκουσε, δεν είδε, δεν μίλησε όταν,
    – Ε ΕΡΤ γινόταν ΠΑΛΙ ΥΕΝΕΔ και έμπαινε στο τσεπάκι του Μητσοτάκη,
    – Το ΑΠΕ-ΜΠΕ γινόταν “περίπτερο” της ΝΔ,
    – Αναστέλλονταν(?) οι υποχρεώσεις των καναλαρχών και οι πληρωμές των αδειών,
    – Μοιράζονταν τα εκατομμύρια των φορολογουμένων για να δοξάζουν τον Μωυσή,
    – Το ΕΣΡ, δηλώνει….”αναρμόδιο” για τον έλεγχο του ραδιο-τηλεοπτικού τοπίου,
    – Η μιντιακή-δημοσιογραφική χούντα, αποφασίζει τι θα μάθουμε και ΚΥΡΙΩΣ τι ΔΕΝ θα μάθουμε.
    Η ξαφνικά “ξύπνησε”(!) η κατάπιε την τελευταία μπουκιά και μίλησε, δεδομένου ότι οι “άριστοι”(!) και καλομαθημένοι, “…όταν τρώνε δεν μιλάνε…”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί