Μ. Συντυχάκης: Να γίνει δεκτή η τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου (Βίντεο)

Στην τροπολογία του ΚΚΕ για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις «μικροχρηματοδοτήσεις». Η τροπολογία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έχει κατατεθεί σε αυτό το σχέδιο νόμου.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ θα ισχύσει για άλλους πέντε μήνες (μέχρι τις 31/12/2020) μόνο για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο. Η απόφαση αυτή προστέθηκε σε προηγούμενες παρατάσεις που δόθηκαν ως «αντιστάθμισμα» για το Προσφυγικό, δηλαδή για τη μετατροπή των νησιών σε φυλακές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Μανώλης Συντυχάκης εξήγησε πως η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ μόνο για αυτά τα πέντε νησιά «είναι μια ενέργεια νομιμοποίησης των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών». Κάλεσε δε τον υπουργό Οικονομικών να κάνει αποδεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ «έτσι ώστε να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα».

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις «μικροχρηματοδοτήσεις», σημείωσε πως δεν εξασφαλίζει καμία προστασία των μικρών επιχειρήσεων που θα δανειστούν, αλλά «μάλλον προσθέτει έναν νέο βραχνά».

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί