ΗΠΑ: Απειλές Τραμπ κατά διαδηλωτών

«Διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραξίες, πλιατσικολόγοι ή ρεμάλια, που θα πάνε στην Οκλαχόμα να κατανοήσουν παρακαλώ ότι δεν θα σας αντιμετωπίσουν όπως στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ ή στη Μινεάπολη. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό», σημείωσε προκλητικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ

«Οποιοιδήποτε διαδηλωτές, αναρχικοί, ταραξίες, πλιατσικολόγοι ή ρεμάλια, που θα πάνε στην Οκλαχόμα, παρακαλώ να γνωρίζουν ότι δεν θα σας αντιμετωπίσουν όπως στη Νέα Υόρκη, στο Σιάτλ ή στη Μινεάπολη. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό!», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο twitter.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, Μαρκ Λότερ δήλωσε σε μια προσπάθεια να στρογγυλέψει τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ ότι αναφερόταν «σε ταραχοποιά στοιχεία και όχι σε ειρηνικούς διαδηλωτές».

«Ο πρόεδρος στηρίζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις και τους ανθρώπους που ασκούν τα δικαιώματά τους, όπως προβλέπονται από την Πρώτη Τροπολογία», επισήμανε ο Λότερ, που παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετά το προεδρικό tweet.

«Εάν δούμε ό,τι είδαμε σε άλλες πόλεις με τα έκτροπα, τις λεηλασίες, τις πυρπολήσεις κτιρίων και τη σωματική βία, τότε αυτό θα είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί από την αστυνομία», συμπλήρωσε.

Η συγκέντρωση αυτή είναι η πρώτη έπειτα από εβδομάδες κοινωνικής αναταραχής και διαδηλώσεων για τον ρατσισμό και την αστυνομική βία, που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε και άλλο tweet του Αμερικανού προέδρου τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το οποίο «όταν οι λεηλασίες ξεκινούν, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί».

ΑΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί