Καταθέτει για 2η ημέρα ο Δ. Παπαγγελόπουλος: «Ο Σαμαράς πάντοτε ευνοούσε την Ελ. Ράικου με παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη»

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταθέτει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο Δ. Παπαγγελόπουλος, φέρνοντας στην επιφάνεια τους στενούς δεσμούς -όπως ο ίδιος τους περιέγραψε- ανάμεσα στην Ελένη Ράικου και τον Αντώνη Σαμαρά.

Δείτε ακόμη: Ξανά ενώπιον της Προανακριτικής ο Δ. Παπαγγελόπουλος – Να κληθεί για κατάθεση ζητά η Γ. Παπαδάκου

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Ο Αντ. Σαμαράς πάντοτε ευνοούσε την Ελ. Ράικου με παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη. Σε αντάλλαγμα αυτού, η Ελ. Ράικου καταθέτει εις βάρος μου. Είναι το μακρύ χέρι του κ. Σαμαρά!».

Χαρακτήρισε ψευδή την έκπληξη της τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς όταν την επισκέφθηκε η Γ. Παπαδάκου τον Φεβρουάριο του 2017 για να την ρωτήσει αν υπήρξε ανάμειξη πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. «Και αυτό διότι υπήρχαν στοιχεία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2016» επισήμανε και πρόσθεσε: «Το δεύτερο ψέμα της Ελ. Ράικου ήταν ότι αμέσως μετά την πήρα εγώ τηλέφωνο και την ρώτησα το ίδιο πράγμα».

Ο Δ. Πσπαγγελόπουλος συνέχισε να αντικρούει τις καταθέσεις της Ελ. Ράικου τόσο στην Επιτροπή, όσο και στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. «Ενώ στην ερώτηση που της είχα κάνει (στο επίμαχο τηλεφώνημα) για ανάμειξη πολιτικών προσώπων και η απάντηση της ήταν αρνητική, πώς έκανα και νέο τηλεφώνημα και την πίεσα λέγοντας ότι πρέπει να ασκήσει διώξεις; Αφού μου το είχε αποκλείσει…» αντέτεινε, θέλοντας να καταδείξει ότι δεν μπορούσε να πιέσει την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς, με δεδομένο ότι -όπως ισχυρίστηκε η ίδια η Ελ. Ράικου- δεν υπήρχαν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα.

Έπειτα, αναρωτήθηκε με νόημα γιατί η Ελ. Ράικου «χρωστά» στον Αντ. Σαμαρά. Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αν. υπουργός ανέφερε: «Αν ακολουθούσα την ηθική τους, θα είχε γίνει της κακομοίρας με αυτά που γνωρίζω, αλλά οι αρχές μου δεν μου επιτρέπουν να τα πω. Γιατί η Ελ. Ράικου χρωστά στον Αντ. Σαμαρά;».

«Ησύχασε» ο Μαρκόπουλος!

Ανακουφισμένος ήταν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Δημήτρης Μαρκόπουλος, όταν ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι δεν ανήκει ΝΔ. Ο βουλευτής της πλειοψηφίας πάσχιζε να εκμαιεύσει αυτήν την απάντηση από τον Δ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να σταματήσει η εκ δεξιών κριτική από τον Ευάγγελο Αντώναρο αλλά και από Μέσα που ανήκουν στο συντηρητικό χώρο. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, όταν ο ερευνώμενος απάντησε ότι «δεν υπήρξα ΝΔ. Δεν είμαι ΝΔ. Είμαι Έλληνας πατριώτη της», ο Δ. Μαρκόπουλος σχολίασε: «Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση γιατί ουκ ολίγα παπαγαλάκια, σας δημιουργούσαν ένα προφίλ διαμαρτυρομένου νεοδημοκράτη».

Κατά τις πηγές του ΚΙΝΑΛ, ο Δ. Παπαγγελόπουλος έκρινε ότι οι πρακτικές που εφαρμόζονται στην Προανακριτική είναι χειρότερες και από αυτές της Χούντας. «Στη Χούντα εγώ ήμουν φοιτητής. Όταν πήγαινες στην Ασφάλεια, οι ερωτήσεις ήταν συγκεκριμένες. Είσαι κομμουνιστής; Είσαι δημοκρατικός; Δεν σου λέγανε πάρε τη σφαλιάρα και μίλα. Εσείς αυτό κάνετε. Γιατί να απολογηθώ; Για ποιο πράγμα; Για ποια υπόθεση;» διερωτήθηκε. 

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί