Αύξηση 110% στα κρούσματα κορωνοϊού τον Ιούνιο

Από την 1η Ιουνίου καταγράφηκαν συνολικά 309 νέες λοιμώξεις, όταν το τελευταίο 18ήμερο του Μαΐου είχαν ανακοινωθεί 147 κρούσματα

Σε πλήρη ανατροπή της εικόνας που είχαμε συνηθίσει έως τα τέλη Μαΐου, οδηγεί η καθημερινή καταμέτρηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Ιούνιο.

Η σύγκριση είναι συντριπτική: στις πρώτες 18 μέρες του μήνα που διανύουμε είχαμε 110,2% περισσότερα κρούσματα από τις τελευταίες 18 μέρες του περασμένου μήνα.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, που αποτυπώνονται στον πιο κάτω πίνακα, από την 1η έως τς 18 Ιουνίου καταγράφηκαν συνολικά 309 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό.

Από τις 14 έως και τις 31 Μαΐου, είχαν ανακοινωθεί συνολικά 147 νέα κρούσματα, με έντονα πτωτική τότε τάση.

Το 18ήμερο από 3 έως 20 Απριλίου, όταν η επιδημία βρισκόταν στο απόγειό της, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ήταν 632…

Η εικόνα είναι τουλάχιστον ανησυχητική, αν και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται σε συρροή κρουσμάτων στην Ξάνθη και στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 48 έτη, ενώ το 55% αφορά άνδρες.

Τα περισσότερα (41,8%) αφορούν άτομα 40 έως 64 ετών. Ακολουθεί με 31,1% η ηλικιακή ομάδα 18 έως 39 ετών, ενώ άτομα 65 ετών και άνω αποτελούν το 21,1% των κρουσμάτων.

Νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πλατφόρμα

Στο WebTalk του παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου (WJC), ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος για την έκβαση της επιδημίας. Ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ο ίδιος είχε προτείνει. Με αυτή, γίνονται γνωστίες, σε πραγματικό χρόνο, οι πολιτικές και επιστημονικές αποφάσεις που παίρνει η κάθε χώρα.

Τόνισε πως η επιτυχία της χώρας μας κατά την πρώτη φάση της επιδημίας βασίστηκε κυρίως στους εξαιρετικούς επαγγελματίες του ΕΣΥ (ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό), στο ΕΚΑΒ και στους επιστήμονες του ΕΟΔΥ που εντόπισαν το πρώτο κρούσμα και όλη αυτή την περίοδο, με ενδελεχή ιχνηλάτηση, κατάφεραν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι όπως τα καταφέραμε στην πρώτη φάση της πανδημίας, θα τα καταφέρουμε ξανά. Με σχέδιο, αλληλεγγύη, ατομική υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία”, τόνισε χαρακτηριστικά.

IatronetI.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί