Δραματικές εξελίξεις στην Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ: Παραιτήθηκαν 2 από τους 4 γιατρούς!

Μια απολύτως αρνητική εξέλιξη για όλη την Κρήτη καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Candiadoc, με ευθύνη της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και διευθυντικών στελεχών. Η Καρδιοχειρουργκή Κλινική, η μοναδική δημόσια στο νησί, βρίσκεται στην κυριολεξία σε σημείο μηδέν καθώς αποχώρησαν 2 από τους 3 καρδιοχειρουργούς που συνεπικουρούσαν τον διευθυντή! Έτσι η Κλινική μένει με 2 μόνο (από τους 4) γιατρούς.

Οι δυο καρδιοχειρουργοί παραιτήθηκαν και αποχωρούν καθώς – όλοι στο νοσοκομείο το γνωρίζουν αυτό- ήταν εξ αρχής παραγκωνισμένοι στις διαδικασίες της κλινικής, ακόμα και στις επεμβάσεις που θα γίνονταν και για να αναλάβουν κάποια ευθύνη (και να έχουν κατά συνέπεια επιστημονική εμπειρία και εξέλιξη) θα έπρεπε ο διευθυντής της Κλινικής να είναι απών!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 6 χρόνια που λειτουργεί η Καρδιοχειρουργική ο διευθυντής έχει κάνει πάνω από το 90% των επεμβάσεων και οι 3 συνεργάτες του μόλις το υπόλοιπο 10% (και πολύ είναι…)

Από τις 600 και πλέον επεμβάσεις (από την ίδρυση της Κλινικής) οι 3 συνεργάτες του διευθυντή δεν έκαναν ούτε τις 50, όλα τα χρόνια…

Βέβαια απόδειξη για την επιστημονική τους επάρκεια αποτελεί το γεγονός ότι από 1ης Ιουλίου θα είναι καρδιοχειρουργοί στο Ωνάσειο.

Οι γιατροί που παραιτήθηκαν είχαν θέσει το θέμα και στη διοίκηση αλλά και σε όλα τα όργανα του νοσοκομείου, χωρίς να δοθεί κάποια λύση. Οι ίδιοι τόνιζαν με κάθε τρόπο ότι δεν είναι δυνατό σε μια τόσο κρίσιμη κλινική να μένουν εκτός, παραγκωνισμένοι, χωρίς να μπορούν να προσφέρουν αλλά και να αποκτήσουν εμπειρίες.

Πλέον η Κλινική μένει με τον διευθυντή και έναν ακόμα γιατρό και είναι άγνωστο αν θα μπορεί να συνεχίζει να λειτουργεί με όρους επιστημονικής πληρότητας…

Προφανώς και η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, που γνωρίζει όλα τα γεγονότα και μόλις πρόσφατα… θριαμβολόγησε για τα… οικονομικά αποτελέσματα του νοσοκομείου (επειδή… δεν είχε έξοδα σε περίοδο που μόνο για τον κορονοϊό και άλλα έκτακτα συμβάντα λειτουργούσε το νοσηλευτικό ίδρυμα…), οφείλει να δώσει απαντήσεις και το σχέδιό της (;) ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί ένας τόσο κρίσιμος (και μοναδικός στο δημόσιο σύστημα) τομέας στην Κρήτη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί