Διαψεύδει η ΓΓ του Υπ. Παιδείας τα δημοσιεύματα για ύποπτο κρούσμα κορονοϊού σε εξεταστικό κέντρο

Κανένα ύποπτο κρούσμα κορονοϊού σε εξεταστικό κέντρο δεν έχει διαπιστωθεί τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, διαβεβαίωσε πριν από λίγο το alfavita.gr η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ.Αναστασία Γκίκα.

Μετά απο πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν για συναγερμό σε εξεταστικό κέντρο, επικοινωνήσαμε με το υπουργείο Παιδείας το οποίο, δια της κ.Γκίκα, είπε ότι καθημερινά σε διάφορα εξεταστικά κέντρα χτυπάει συναγερμός και το υπουργείο δέχεται ενημερωτικά τηλεφωνήματα για υπερθερμίες και πονοκεφάλους υποψηφίων, που προκαλούνται ομως κυρίως λόγω του άγχους.

“Μας έχουν καλέσει αυτές τις μέρες από πολλά σχολεία-εξεταστικά κέντρα, λχ από τον Αγιο Δημήτριο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, κα. Είναι λογικό να ανησυχούν όταν κάποιο παιδί διαμαρτύρεται για πονοκέφαλο ή και υπερθερμία, γιατί ως τώρα μας αναφέρονται υπερθερμίες υποψηφίων, δηλαδή χαμηλοί πυρετοί έως 37,2-37,5, οι οποίοι εξηγούνται από το άγχος των μαθητών και όχι υψηλοί πυρετοί. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και οι υποψήφιοι θερμομετρούνται ξανά και ξανά. Ωστόσο μέχρι τώρα τουλάχιστον, σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε κάποιος υποψήφιος, με βάση αυτές τις οδηγίες, ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, κανένα εξεταστικό κέντρο δεν έκλεισε και δεν έχουμε καμία περίπτωση που να μας προβληματίζει σοβαρά, παρά τα καθημερινά τηλεφωνήματα”, δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργέιου Παιδείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί