Προκαταρκτική: Εκθέτει ΝΔ – ΚΙΝΑΛ που ήθελαν να καταθέσουν μη πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτοι το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής

Νέο ράπισμα για τις αυθαιρεσίες τους δέχθηκαν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ στην Προκαταρκτική Επιτροπή, καθώς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής ουσιαστικά φέρεται να πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την κατάθεση Μιωνή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Επιστημονικό Συμβούλιο απάντησε στα ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η γνωμοδότησή του εκθέτει την πλειοψηφία που ήθελε να καταθέσουν μη πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτοι (Φιλιππάκης κ.α.), καθώς ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί η Επιτροπή να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που εκθέτει με τόσο καθαρό τρόπο τις αυθαιρεσίες της πλειοψηφίας. Είχε προηγηθεί η γνωμοδότηση που απαγόρευε την κλήση μαρτύρων που ήταν άσχςετοι με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη γνωμοδότηση υπογραμμίζεται ότι:

-για τα μη πολιτικά πρόσωπα δεν νοείται καμία ανακριτική πράξη σε βάρος τους πέρα από γνωστοποίηση στη Δικαιοσύνη η οποία θα αποφασίσει. Επομένως δεν μπορούν να εξεταστούν ως ύποπτοι ούτε ως μάρτυρες.

-αν ασκήσει η Επιτροπή ποινική δίωξη στο πολιτικό πρόσωπο, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ασκήσει δίωξη και στα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί