Οργή για βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ψεκάζουν 7χρονο με χημικά στις ΗΠΑ

Το μικρό αγόρι, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;»

Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ψεκάζουν με χημικά ένα 7χρονο παιδί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σιάτλ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το παιδί το κρατούσε από το χέρι ο πατέρας του, Μάντο Έιβερι. Έφευγαν από τη Σαββατιάτικη λειτουργία στην εκκλησία της ενορίας τους, όταν βρέθηκαν κοντά σε μια ειρηνική αντιρατσιστική διαδήλωση.

Ξαφνικά, σύμφωνα με τον Έιβερι εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά με ορισμένα εξ αυτών να πέφτουν κατευθείαν στο πρόσωπο του 7χρονου, όπως γράφει ο Guardian.

Ο 34χρονος Εβάν Χρέχα ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες κατέγραψε τα ουρλιαχτά του αγοριού.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο γιατί δεν βοήθησαν στη συνέχεια.

Το μικρό αγόρι, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Ο πατέρας του δηλώνει οργισμένος τόσο με τους αστυνομικούς όσο και με τους διασώστες που ήταν παρόντες. «Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί