Ηράκλειο: Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει την καταγγελία του πολίτη για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Τραύματα σε περίπου 28 σημεία του προσώπου και του σώματός του εντόπισε η ιατροδικαστική έκθεση στον 38χρονο Γιώργο Παπαποικονόμου, ο οποίος είχε καταγγείλει, με επιστολή του στο Candiadoc, ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει ότι ο πολίτης όντως υπέστη κακοποίηση στο χρόνο που είχε προσδιορίσει ότι χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την καταγγελία του ο ξυλοδαρμός έγινε στην Αμμουδάρα την Δευτέρα 18 Μάη, ενώ συνεχίστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Μαλεβιζίου, όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια, en;v μετά τη δημοσιοποίησή του από το Candiadoc, το θέμα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις.

Δείτε: Ηράκλειο: Άγρια βία και ρατσισμός αστυνομικών με θύμα πολίτη – Τον πέρασαν για Πακιστανό και τον “σάπισαν”! (βίντεο)

Όπως ανέφερε ο άνθρωπος στην καταγγελία του, το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μάη, γύρω στις 6:15, φεύγοντας από τη δουλειά του με το μηχανάκι του, τον σταμάτησαν δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Αμμουδάρας, φωνάζοντάς του “Πακιστανέ σταμάτα”! Εκείνος δεν έδωσε σημασία καθώς θεώρησε ότι δεν απευθύνονταν σ’ αυτόν, αλλά αμέσως μετά οι άνδρες της ΔΙΑΣ έφτασαν πλάι του φωνάζοντας “Πακιστανέ κάνε στην άκρη αλλιώς θα σε γκρεμίσουμε”!

Για την υπόθεση μάλιστα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ΕΔΕ, ενώ το μήνυση κατατέθηκε και από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Δείτε: ΕΛΑΣ Κρήτης: ΕΔΕ για την καταγγελία του πολίτη σε σχέση με τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς

Μήνυση από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων μετά από την καταγγελία για επίθεση των αστυνομικών σε πολίτη επειδή «τον πέρασαν για Πακιστανό»

Μάλιστα για την υπόθεση έκανε έρευνα κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων, που έφτασε από την Αθήνα στο Ηράκλειο, με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Η ιατροδικαστική έκθεση αφήνει έκθετους και τους τοπικούς συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων, που έσπευσαν να παρέμβουν στην υπόθεση με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, εκτοξεύοντας εμμέσως απειλές και κατά του Candiadoc που αποκάλυψε την υπόθεση.

Δείτε: Η καταγγελία πολίτη για ξυλοδαρμό και η κατάπτυστη (και αντιδημοκρατική) παρέμβαση συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί