Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό για την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση

Με τη νέα υπουργική απόφαση η κυβέρνηση δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους όσα ζήτησαν. Καταδικάζει τους εργαζόμενους στον τουρισμό στην εξαθλίωση των 500 – 400 ευρώ, στην εκ περιτροπής εργασία και στην ανεργία. Αφήνει χωρίς εισόδημα χιλιάδες συναδέλφους.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ξενοδόχων και των άλλων εκπροσώπων των επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό, η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει τις νέες απαιτήσεις τους:

  • Να έχουν την δυνατότητα να απασχολούν τους εργαζόμενους μόνο όταν αυτοί κρίνουν ότι χρειάζονται , με μοναδικό κριτήριο το κέρδος τους.
  • Να χρησιμοποιούν τα «εργαλεία» που τους έδωσε η κυβέρνηση με όποιο τρόπο θέλουν ακόμα και σε συνδυασμό π.χ. εκ περιτροπής και αναστολή ταυτόχρονα.
  • Να μην πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές για την εκ περιτροπής εργασία και να τρέξουν γρήγορα τα προγράμματα κρατικής χρηματοδότησης.
  • Να μπορούν ανενόχλητοι να απολύουν μετά την εφαρμογή όλων αυτών

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ’ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!!! 

Για τους εργαζόμενους, μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις μας τον τελευταίο μήνα σε όλη την χώρα, δίνει το δικαίωμα σε όσους εργάστηκαν το 2019, να ενταχτούν στην αναστολή σύμβασης χωρίς να είναι προαπαιτούμενο η αίτηση επαναπρόσληψης.

Ταυτόχρονα όμως αφήνει χωρίς εισόδημα όλους τους εργαζόμενους που δεν επιδοτήθηκαν με ταμείο ανεργίας το 2019, δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των ελαστικά απασχολουμένων και των συναδέλφων που δούλεψαν πέρσι για πρώτη φορά.

Όσοι έσπευσαν να πουν γι’ αυτήν την άθλια υπουργική απόφαση, ότι βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση, είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζουν τη προσπάθεια της κυβέρνησης και των εργοδοτών να σταματήσουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.

Δε θα περάσει αυτό το αίσχος! Καλούμε για άλλη μια φορά να συνεδριάσουν άμεσα όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων του κλάδου (Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Μαγείρων Ζαχαροπλαστών), να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους με μέτρα υγιεινής, για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεών μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό να είναι σε αγωνιστική επαγρύπνηση! Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας στον κλάδο και στους χώρους δουλειάς με νέες κινητοποιήσεις. Μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ.
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ.
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΩΝ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί