Σ. Μιωνής: Ο Βορίδης μέλος της «εγκληματικής οργάνωσης» του… Παπαγγελόπουλου!

Tον πρωτοκλασάτο υπουργό και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη τοποθετεί στην «εγκληματική οργάνωση», για την οποία η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής κατηγορεί και ερευνά τον …Δημήτρη Παγγελόπουλο, ο …βασικός μάρτυρας κατηγορίας της πλειοψηφίας της Επιτροπής Σάμπυ Μιωνή! 

Αυτός είναι ένας από τους βασικούς ισχυρισμούς στην αγωγή που έχει καταθέσει τον Απρίλιο του 2019 σε επαρχιακό δικαστήριο του Τελ Αβίβ ο γνωστός επιχειρηματίας,  η οποία βρίσκεται πλέον στη δικογραφία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή

Ο ενάγων, υποστηρίζει ότι η εγκληματική οργάνωση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Μάκη Βορίδη, τις αντισημιτικές θέσεις του οποίου υπενθυμίζει ιδιαίτερα, έδρασε από το 2012. Την απαρτίζουν ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, η εταιρία που εκδίδει την εφημερίδα «Δημοκρατία», οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας, Νίκος Ελευθερόγλου και Ανδρέας Καψαμπέλης και ο δικηγόρος των εταιρειών Μανώλης Μαργωμένος, που κατά το Μιωνή συνδέεται με το Βορίδη. Η αντιδικία τους βέβαια είναι, ως γνωστόν μακροχρόνια και ξεκινά από την εποχή που Μιωνή, Βορίδης, Φιλιππάκης ήταν συμμαθητές στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ο Βορίδης και ο Παπαγγελόπουλος στην ίδια «εγκληματική οργάνωση»;

Στην αγωγή του ζητά από τους εναγόμενους που συνιστούν «ισχυρή εγκληματική οργάνωση» ποσό περίπου 3 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση και υποστηρίζει ότι η διαμάχη ξεκίνησε όταν αποκάλυψε το αντισιωνιστικό παρελθόν του Βορίδη και άρχισαν να τον εμπλέκουν σε δημοσιεύματα με τη Λίστα Λαγκάρτν ενώ «οι ενέργειες αυτές διεξήχθησαν σύμφωνα με τα συμφέροντα του Μάκη Βορίδη. Ο Μ. Βορίδης είναι Έλληνας πολιτικός, που στο παρελθόν χρημάτισε αρχηγός ακροδεξιού κόμματος και έχει σαφώς αντισημιτικό ιστορικό», αναφέρει. 

Όμως, το προφανές πολιτικό παράδοξο είναι ότι η Αγωγή αυτή, του βασικού μάρτυρα στον οποίο στηρίχθηκε η διεύρυνση του κατηγορητηρίου της Προανακριτικής, έρχεται σε αντίθεση με το βασικό αφήγημα του κατηγορητηρίου δηλαδή ότι η «εγκληματική οργάνωση» με τη συμμετοχή των ίδιων ατόμων διευθύνθηκε από τον …. πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο οποίος, κατά συνέπεια με το σκεπτικό αυτό,  εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Υπουργού της ΝΔ … Μάκη Βορίδη και διέπραξε μεταξύ άλλων «αξιόποινες πράξεις συμπεριλαμβανομένων εκβιασμού, απειλών. πλαστογραφίας, απάτης, ψευδορκίας, παρεμπόδισης δικαστικών διαδικασιών, συνωμοσίας και άλλων» όπως κατηγορεί !

Δ. Παπαγγελόπουλος: Έχω «αντικαταστήσει» τον Βορίδη στην «εγκληματική οργάνωση»

Για το ζήτημα αυτό, πάντως έχει εγκαίρως τοποθετηθεί ο Δ. Παπαγγελόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Σ.Μιωνή, όταν η ΝΔ ανήλθε στην εξουσία, εγκατέλειψε τη θεωρία που εμπλέκει το Βορίδη και τον αντικετατέστησε με τον ίδιο.  Πλην όμως η αγωγή που έχει κατατεθεί λίγες εβδομάδες πριν την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, περιγράφει την ίδια “εγκληματική οργάνωση”, χωρίς καμία αναφορά στον Δ. Παπαγγελόπουλο, τον οποίο εμπλέκει ο Μιωνή από τη στιγμή που καταθέτει στην Προανακριτική Επιτροπή, που αρχικά ερευνούσε το αφήγημα της “σκευωρίας” για τη Νοvartis. Είναι μια από τις πολλές αντιφάσεις της υπόθεσης, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε προσπαθήσει να φέρει σε συμβιβασμό τις δύο πλευρές επί Πρωθυπουργίας του, ενώ αντίστοιχη συνάντηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδεται ως προσπάθεια εκβιασμού.

Εντύπωση έχει προκαλέσει στην αγωγή, η αναφορά σε αντισημιτικά κυκλώματα στο ελληνικό δικαστικό σύστημα, για να αιτιολογηθεί η προσφυγή σε δικαστήριο του Ισραήλ.

Η αντισημιτική δράση που αποδίδει η αγωγή στον Μ. Βορίδη:

  • Στο Κολλέγιο Αθηνών «ίδρυσε μία φασιστική και νεοναζιστική ομάδα που έφερε την ονομασία ‘Ελεύθεροι Μαθητές’, η οποία απειλούσε Εβραίους μαθητές και τις οικογένειές τους, μεταξύ άλλων και την οικογένεια Μιωνή».
  • Δραστηριοποιήθηκε σε νεοναζιστική ομάδα νέων που ζωγράφισε σβάστικα στον θρανίο του Σ. Μιωνή.
  • «Ηγήθηκε της αντισημιτικής ομάδας νέων ΕΠΕΝ που ίδρυσαν οι φυλακισμένοι δικτάτορες» και είχε προγενέστερο αρχηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής.
  • Ως φοιτητής «δημιούργησε μία φασιστική ομάδα με την ονομασία ‘Student Alternative’ με τη συμμετοχή φασιστών κακοποιών».
  • «Ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο, που βασίζεται στο όραμα του μέντορά του Ζαν Μαρί Λεπέν».
  • «Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο Μ. Βορίδης και το κόμμα του συνδέθηκαν με το κόμμα του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα ως νεοναζιστής, αντισημίτης και αρνητής του Ολοκαυτώματος».
  • Ως βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν διαφώνησε με τις δηλώσεις Καρατζαφέρη που υπαινίσσονταν ότι οι Εβραίοι γνώριζαν για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αυγή

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί