Ο Μητσοτάκης κάνει επικοινωνιακές φιέστες, αλλά 1 στα 2 ξενοδοχεία παραμένει κλειστό

Με επικοινωνιακή φιέστα χθες από τη Σαντορίνη ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να «πουλήσει» την εικόνα της επανεκκίνησης στον ελληνικό τουρισμό. Όμως, η πραγματική εικόνα για την τουριστική κίνηση στη χώρα, κάθε άλλο παρά αισιοδοξία εμπνέει.

Πολλά μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μπορεί να ετοιμάζονται να ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα  15 Ιουνίου, όμως η πλειοψηφία των ξενοδοχείων άνω των 50 κλινών μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο δεν θα ανοίξουν.

«Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία προσανατολίζονται να ανοίξουν αρχές Ιουλίου, παρόλο που και ο Ιούλιος θεωρείται ένας τουριστικά χαμένος μήνας. Οι κρατήσεις είναι πολύ χαμηλές», αναφέρει ο κ.Τάσιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος εξηγεί πως τα ξενοδοχεία προετοιμάζονται αυτό το διάστημα για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αναζητούν γιατρό αναφοράς. Την ίδια ώρα, όπως λέει ο κ.Τάσιος οι ξενοδόχοι δεν έχουν τελικές εγκρίσεις για κεφάλαια κίνησης από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επισημαίνει ότι «η βραχυχρόνια μίσθωση είναι πλήρως ανεξέλεγκτη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί