Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων στο Μαλεβίζι

Ποια σχολεία αναβαθμίζονται

Ευχάριστα νέα για την εκπαιδευτική κοινότητα του Μαλεβιζίου, καθώς έπειτα από την επιτυχή αξιολόγηση των προτάσεων που υπέβαλε ο Δήμος Μαλεβιζίου στο ΕΣΠΑ και εγκρίθηκαν στο σύνολό τους, ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων της περιοχής. Τις σχετικές αποφάσεις ένταξης στο ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτης υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Γιώργου Πετούση.

Πρόκειται για το Γυμνάσιο, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της Τυλίσου, το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Μαράθου, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Ρογδιάς, με το συνολικό προϋπολογισμό των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν να αγγίζει το 1.000.000,00€!

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Προτεραιότητα η επένδυση στην εκπαίδευση. Σε καιρούς δύσκολους για όλους, ωριμάζουμε άρτιες μελέτες και αναζητάμε πόρους από ανταγωνιστικά χρηματοδοτικά εργαλεία. Η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς.

Με υπογραφή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, η απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ. Τον ευχαριστούμε για τη συνεχή του στήριξη στο Μαλεβίζι.

Σχεδόν 1.000.000 ευρώ για να αναβαθμίσουμε ενεργειακά το Γυμνάσιο, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Τυλίσου, το Δημοτικό Ρογδιάς, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Μαράθου. Συγχαρητήρια στην Τεχνική μας Υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετούση. Με σταθερά βήματα, συνεχίζουμε».

Σύμφωνα με τις τεχνικές εκθέσεις οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στο κέλυφος κάθε κτιρίου (θερμοπρόσοψη, εξωτερικά κουφώματα), στις εγκαταστάσεις (θέρμανση, ψύξη) καθώς και στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής (Net Metering) ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (Φ/Β) πλαίσια. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων οι σχολικές μονάδες θα ανήκουν στην Α ενεργειακή κατηγορία.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων (θύρες και παράθυρα), εγκατάσταση μονώσεων, τοποθέτηση εξωτερικών θερμοπροσόψεων, τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων ενεργειακού συμψηφισμού, αντικατάσταση των συστημάτων θέρμανσης με συστήματα καυστήρα και λέβητα πετρελαίου και τοποθέτηση κλιματιστικών μονάδων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί