ΣΥΡΙΖΑ: Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε και «πανδημία» στις businesses της αδιαφάνειας και της ρεμούλας

«Μπορεί κάποιος να παραπληροφορεί λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα», υπενθυμίζει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκταμίευση εκατομμυρίων κρατικού χρήματος στις επικοινωνιακές εκστρατείες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (13/6/20) για την «πανδημία» στις businesses της αδιαφάνειας και της αρπαχτής από την κυβέρνηση των «Αρίστων»:

Από το ξεκίνημα της διακυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019 έχουν αναδειχθεί πλειάδα αδιαφανών ρυθμίσεων και αμετροεπειών της κυβέρνησης της Ν.Δ, με ιδιαίτερα γνωστά παραδείγματα τον διορισμό ως διοικητή της ΕΥΠ του «μουσικού» κ. Κοντολέον όπως προκύπτει από το βιογραφικό του (δημοσίευμα), την τοποθέτηση του 80χρόνου διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας (δημοσίευμα), το σκάνδαλο των κουπονιών τηλεκατάρτισης τύπου «ΣΚΟΙΛ ΕΛΙΚΙΚΟΥ» (δημοσίευμα), την πρόθεση για απευθείας ανάθεση των 32 εκατ. Ευρώ για την καμπάνια του ΕΟΤ (δημοσίευμα), τις απευθείας αναθέσεις διά της πλαγίας με ΠΝΠ (δημοσίευμα) και πολλά άλλα…

Όπως φαίνεται η πανδημία του κορωνοϊού έφερε και «πανδημία» στις businesses της αδιαφάνειας και της ρεμούλας που ξεκίνησαν με την ανάληψη της διακυβέρνησης από την Ν.Δ.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν κρατικό χρήμα για την καμπάνια του «Μένουμε Σπίτι» (δημοσίευμα).

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ:

«Στη λίστα βλέπουμε εφημερίδες, sites, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Απ’ όλη την Ελλάδα. Ειδικά τα sites τα ψάχνουμε ένα προς ένα. Και δεν είναι μόνο κάτι απίθανα ή κάποια άλλα που δεν υπάρχουν καν αλλά είναι και sites που δεν περιέχονται στο Μητρώο Online Media. Αυτό από το νόμο απαγορεύεται. Δεν ξέρουμε αν τον κ. Πέτσα τον καλύπτει νομικά κάποια από τις ΠΝΠ της πανδημίας, αλλά ηθικά και πολιτικά είναι ακάλυπτος 100%.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανοίξει στην Βουλή το ζήτημα, για την εκταμίευση εκατομμυρίων κρατικού χρήματος στις επικοινωνιακές εκστρατείες εν μέσω πανδημίας, πολύ πριν τις τελευταίες αποκαλύψεις και καλεί την κυβέρνηση να δώσει πειστικές εξηγήσεις και τα πλήρη στοιχεία για τις γκρίζες ζώνες που εγείρονται.

Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση των «Αρίστων»: Μπορεί κάποιος να παραπληροφορεί λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί