Λος Άντζελες: Οργή κατά Αστυνομίας που χαρακτήρισε χωρίς έρευνα «αυτοκτονία» τον απαγχονισμό Αφροαμερικανού

Η αστυνομία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας νεαρός Αφροαμερικανός που βρέθηκε κρεμασμένος από ένα δέντρο, “πιθανότατα αυτοκτόνησε”, προκαλώντας οργή μεταξύ των μελών της μαύρης κοινότητας που τόνισαν ότι οι αρχές πολύ γρήγορα καταλήγουν σε συμπεράσματα σχετικά με ένα τραγικό περιστατικό που θα μπορούσε να ήταν έγκλημα μίσους.

Η αντίδραση στο θάνατο του 24χρονου Ρόμπερτ Φούλερ αποτελεί μια ακόμα απόδειξη του πόσο τεταμένη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Κομητείας του Λος Άντζελες (LASD) ερευνά ακόμη τον θάνατο του Φούλερ, ο οποίος βρέθηκε από έναν περαστικό απαγχονισμένος  από ένα δέντρο, μόλις ένα τετράγωνο δίπλα από το δημαρχείο στο Palmdale, περίπου 30 μίλια βόρεια του Λος Άντζελες, την περασμένη Τετάρτη τα ξημερώματα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρον Σάφερ, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή την Παρασκευή ότι “φαίνεται ότι ο Φούλερ αυτοκτόνησε”.

Αυτό το σχόλιο προκάλεσε την οργισμένη απάντηση των Αφροαμερικανών με συνθήματα όπως «πείτε την αλήθεια» και «χωρίς ειρήνη», με τα μέλη του κοινού να ζητούν να μάθουν γιατί η αστυνομία χαρακτήρισε αυτοκτονία την υπόθεση όταν η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε ότι η υπόθεση «αναβλήθηκε εν αναμονή πρόσθετης έρευνας».

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί