Καναδάς: Ινδιάνος χτυπήθηκε από αστυνομικούς επειδή είχε “ληγμένες” πινακίδες (βίντεο)

Η Αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας αντιστάθηκε της σύλληψης και πως οι ενέργειες των δύο αξιωματικών ήταν “απόλυτα λογικές”

Καναδοί αστυνομικοί γρονθοκόπησαν αυτόχθονα σε χώρο στάθμευσης ενός καζίνο, καθώς τον κατηγόρησαν ότι αντιστέκεται της σύλληψης. Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο και το θύμα, ο Allan Adam, επικεφαλής του “Fort Chipewyan First Nation” στην Αλμπέρτα, ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε μια αναίτια επίθεση από τη Καναδική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Guardian, η επίθεση ξεκίνησε με τον ισχυρισμό του αστυνομικού ότι η πινακίδα του Allan είχε λήξει, αλλά γρήγορα το περιστατικό μετατράπηκε σε ένα ξεκάθαρο παράδειγμα αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Αυτός και ο δικηγόρος του, Brian Beresh, κάλεσαν την Καναδική Αστυνομία να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες του αστυνομικού οχήματος. Η Αστυνομία είχε προηγουμένως αρνηθεί, λέγοντας ότι το ζήτημα αφορά μόνο τα δικαστήρια, όμως την Πέμπτη, στο πλαίσιο της κατάθεσης στο δικαστήριο, το βίντεο δημοσιοποιήθηκε.

“Είναι πλέον σαφές γιατί η Αστυνομία αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το βίντεο στο κοινό”, δήλωσε ο Beresh σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι το βίντεο “μιλάει από μόνο του”.

Στο βίντεο των 12 λεπτών, ο Allan Adam λέει στους αστυνομικούς ότι παρενοχλούν την οικογένειά του, αφού εμπόδισαν το όχημά του να φύγει από το χώρο στάθμευσης. Το όχημα, το οποίο ισχυρίστηκε η αστυνομία ότι χρησιμοποιεί πινακίδες που έχουν λήξει, είχε προηγουμένως κατασχεθεί από την Αστυνομία για ένα άσχετο λόγο και δόθηκαν πίσω σε αυτόν λίγες ημέρες πριν το περιστατικό.

Στο βίντεο φαίνεται ότι ο ένας αξιωματικός αρπάζει για λίγο τη σύζυγο του Allan Adam, καθώς στέκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Ο Allan φωνάζει στον αξιωματικό να μην αγγίζει την γυναίκα του, η οποία είναι άρρωστη. Ο αξιωματικός προσπαθεί να αρπάξει το χέρι του. Λίγο αργότερα, ένας δεύτερος αξιωματικός εμφανίζεται στη σκηνή και τον χτυπά στο κεφάλι. Οι παρευρισκόμενοι φαίνεται να παρακαλούν τους αξιωματικούς να σταματήσουν.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατηγορήθηκε για αντίσταση στη σύλληψη και επίθεση σε αστυνομικούς. Η γυναίκα του συνελήφθη για παρεμπόδιση του έργου της Αστυνομίας, αλλά δεν κατηγορήθηκε για κάτι άλλο. Η Αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας αντιστάθηκε της σύλληψης και ότι οι ενέργειες των δύο αξιωματικών ήταν “απόλυτα λογικές”. Η ομάδα αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών της Αλμπέρτα, ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

news247 με πληροφορίες από Guardian

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί