Ευχαριστήριο μήνυμα της Συντονίστριας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την επιτυχή ολοκλήρωση της σύσκεψης εργασίας αναφορικά με τη βιώσιμη διαχείριση της προστατευόμενης περιοχής της Νήσου Χρυσή

Σε συνέχεια της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, με θέμα την ενημέρωση και διαβούλευση για το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης της Νήσου Χρυσή Ιεράπετρας, η Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες φορείς για την άρτια προετοιμασία και ουσιαστική συμβολή τους στην εποικοδομητική έκβαση της συνάντησης στο Ηράκλειο.

Η διαχρονικά ικανή συνεργασία και σύμπραξη όλων των αρμόδιων οργανισμών και υπηρεσιών, με στόχο τη συλλογική ευόδωση της δημιουργίας του θεσμικού μέσου που αποτελεί το Σχέδιο Διαχείρισης – Δράσεων, για την αποτελεσματική προστασία, διατήρηση και βιώσιμη λειτουργία του μοναδικού φυσικού πόρου, επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο και πλέον αισιόδοξο τρόπο στη δεδομένη συνάντηση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων, για τις εμπεριστατωμένες απόψεις και προτάσεις που παρουσίασαν και κατέθεσαν αναφορικά με το εν λόγω τριετές σχέδιο καθώς και την αναλυτική δέσμη ενεργειών και δράσεων (action plan) διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής της νήσου, που είχαν παραλάβει εκ των προτέρων για σχετική ενημέρωση και επεξεργασία:

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα του Περιβάλλοντος, Ν. Ξυλούρη

Το Δήμαρχο Ιεράπετρας, Θ. Καλαντζάκη και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Μ. Σκυβάλου – Ρουμελιωτάκη. 

Τη Γεν. Διευθύντρια Περιβαλλοντικής και Χωροταξικής Πολιτικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ευφ. Τσαγκαράκη-Μαυράκη και, το Γεν. Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Αν. Ιωάννου. 

Τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ι. Μητσόπουλο. 

Το Λιμενάρχη Ιεράπετρας, Ι. Παπαδάκη, τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ “Περιβάλλον” Δήμου Ιεράπετρας, Α. Παπαδοπετράκη και τη Γενική Γραμματέα Δήμου Ιεράπετρας, Θ. Χριστοδούλου.

Την Προϊσταμένη της ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Κρήτης, Μ. Κασωτάκη

Την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Λασιθίου, Μ. Μπρόκου

Την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, Χ. Σοφιανού

Τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Μ. Προμπονά και Μ. Δρετάκη και, 

Τον εκπρόσωπο της ΟικοΜ ΕΠΕ, Β. Παππά
 Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη για την υψηλή παρουσία του στη σύσκεψη μεταξύ των φορέων της Κρήτης, για το ενδιαφέρον που έχει δείξει τους προηγούμενους μήνες σχετικά με τη λήψη άμεσων μέτρων για τη διάσωση του οικοτόπου της Νήσου Χρυσή και, για τη δέσμευση του στην υλοποίηση όλων των αναγκαίων έργων και δράσεων με στόχο τη διαρκή προστασία και τη βιώσιμη διαχείριση της εμβληματικής προστατευόμενης περιοχής. Η δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης στο προσεχές χρονικό διάστημα θα σηματοδοτήσει τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας, της κρατικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην από κοινού δραστηριοποίηση τους για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ενεργειών που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Διαχείρισης της προστατευόμενης Νήσου Χρυσή Ιεράπετρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί