ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Κανένα δεν θα ξεγελάσει “πουλώντας πρασινάδες” ο κ. Χατζηδάκης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κ. Χατζηδάκη, στο Λασίθι και τη νήσο Χρυσή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο κ. Χατζηδάκης ήρθε στο Λασίθι για να επισκεφθεί τη νήσο Χρυσή. Στις σύντομες δηλώσεις του, έδειξε την άγνοια και την υποκρισία που τον χαρακτηρίζει, αλλά έκρυψε επιμελώς τις προθέσεις του.

Σε δηλώσεις μόλις 2 λεπτών μας είπε:

  • Για την Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη “από το 2012”, ενώ αυτή έγινε τον Ιούλιο του 2017 (!), παρουσιάζοντας την ποιότητα της ενασχόλησης του με το θέμα.
  • Για την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του 2015, που ήταν ερευνητικό έργο και δεν θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί, γιατί  μέχρι τότε δεν είχε ιδρυθεί  φορέας διαχείρισης. Φορείς Διαχείρισης δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 15 χρόνια αδιαφορίας από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και καταδίκες από την Ε.Ε.
  • Για την “αδιαφορία των προηγούμενων”, μάλλον εννοώντας τον εαυτό του και τις κυβερνήσεις που συμμετείχε, γιατί επί 15 χρόνια δεν είχαν οριοθετήσει τις περιοχές Natura, δεν υπήρχαν φορείς διαχείρισης και Προεδρικά Διατάγματα, και δεν είχαν διαθέσει ούτε ευρώ από κρατικούς πόρους. 
  • Για τα “έργα για το περιβάλλον με τα οποία θα μιλήσει”, όταν το νόμο που πέρασε πρόσφατα για το περιβάλλον, τον καταγγέλλουν 170 περιβαλλοντικές οργανώσεις και 4 Πανεπιστήμια. 

Όμως “τα έργα” του κ. Χατζηδάκη είναι γνωστά. Παλιότερα από το κλείσιμο της Ολυμπιακής και το ιδιωτικό μονοπώλιο της Aegean που μεθόδευσε, μέχρι την πρόσφατη “σωτηρία της ΔΕΗ”, για να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες αυξήσεις στους λογαριασμούς και το διπλασιασμό των μισθών των “golden boys” που διόρισε στη διοίκηση.

Τα έργα του αλλά και η άγνοια και τα ψέματα που χρησιμοποιεί ανερυθρίαστα στο δημόσιο λόγο του, μόνο ανησυχία μας προκαλούν για την ιδιαίτερη ενασχόληση του με τη Χρυσή. Η κατάργηση των συμμετοχικών Φορέων Διαχείρισης και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο, υποδηλώνουν δόλια σχέδια για τις περιοχές Natura. Το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον το γνωρίσαμε πολύ καλά στο Λασίθι, με την έγκριση της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στο Γεωπάρκο Σητείας, που θα έχει σαν συνέπεια την ανεπανόρθωτη καταστροφή του, παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων.  Δεν τον ενδιαφέρει η γνώμη των τοπικών κοινωνιών (όπως έδειξε και στην περίπτωση της Σητείας και με την κατάργηση των φορέων διαχείρισης, όπου συμμετείχαν η αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς).

Τον ενδιαφέρουν τα κέρδη λίγων “εκλεκτών φίλων” του κόμματός του και το έχει αποδείξει με τη μέχρι τώρα πολιτική του. 

Κανέναν δεν θα ξεγελάσει πουλώντας “πρασινάδες”!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί