Πέτσας για κορονοϊό: Ανησυχούμε για τα φαινόμενα συγχρωτισμού – Προετοιμαζόμαστε για όλα (Βίντεο)

Για τα φαινόμενα συγχρωτισμού και την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας «ο επιδημιολογικός δείκτης είναι πιο χαμηλός από ότι την περίοδο που αποφασίζαμε την άρση του lockdown. Τα φαινόμενα συγχρωτισμού προκαλούν εύλογη ανησυχία σε όλους. Ξέρουμε άλλωστε όλοι ότι ο ιός εξακολουθεί να είναι εδώ, να υπάρχει και να καραδοκεί. Ξέρουμε ότι αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε κι αυτό μετά τις τόσες προσπάθειες θα είναι άδικο για όλους. Εστιάζουμε τώρα αφενός στο ενδεχόμενο εισαγόμενων κρουσμάτων από την ώρα που η χώρα θα ανοίξει τις πύλες της στον τουρισμό κι αφετέρου στις ενδεχόμενες τοπικές εστίες, είτε αυτές αφορούν σε μια περιοχή, μια γειτονιά, ένα νησί, έναν νομό είτε αφορούν σε μία δομή, ένα σχολείο ή οτιδήποτε άλλο. Εντείνουμε τους ελέγχους παντού και προετοιμαζόμαστε για όλα».

Ακολούθως ανέλυσε πως σε «ό,τι αφορά ενδεχόμενες τοπικές εστίες δρούμε τοπικά με αποφασιστικότητα. Για παράδειγμα στην περιοχή της Ξάνθης κλείσαμε ήδη τέσσερα σχολεία. Ταυτόχρονα προχωρούμε σε συγκεκριμένες δράσεις για την οργάνωση του Συστήματος Υγείας ενόψει των αυξημένων αναγκών σε περιφερειακό επίπεδο που θα προκαλέσει η αύξηση επισκεπτών σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας». Ανέφερε επίσης πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας και τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αύριο το μεσημέρι.

Σχετικά με την επιλογή αεροδρομίων προέλευσης επισκεπτών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι “έχουμε ένα σχέδιο που επικαιροποιείται συνεχώς. Έως τώρα έχουμε βασιστεί στη λίστα της EASA και το επόμενο διάστημα θα την επικαιροποιήσουμε εκ νέου ώστε να γνωρίζουν οι επισκέπτες το καθεστώς όχι μόνο κατά το διάστημα – γέφυρα, αλλά και ειδικά μετά τις αρχές Ιουλίου οπότε αναμένονται ακόμη περισσότεροι επισκέπτες”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι “δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση ένα γενικό lockdown” και προσέθεσε ότι “παρακολουθούμε την εξέλιξη της επιδημίας και προετοιμαζόμαστε για τοπικές δράσεις και μέτρα όπου χρειάζεται”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί