Πέρασε με 158 «ναι» από τη ΝΔ το νομοσχέδιο Κεραμέως

Το νομοσχέδιο με τις αντιπαιδαγωγικές και αυταρχικές διατάξεις, όπως αυτή περί «διαγωγής», τέθηκε σε ονομαστική ψηψοφορία και πέρασε με 158 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «αναβάθμιση του Σχολείου» είναι πλέον νόμος του κράτους μετά την υπερψήφισή του «κατά πλειοψηφία» από την ολομέλεια της Βουλής, με τις ψήφους μόνο του κυβερνώντος κόμματος – σημάδι κι αυτό ότι παρά το προβαλόμμενο success strory η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να διαμορφώνει ούτε κατ’ ελάχιστο ευρύτερες συναινέσεις.

Με αυξημένη πλειοψηφία έγιναν δεκτά μόνο το άρθρο 5 του νομοσχεδίου, για την αναγραφή της διαγωγής, και το άρθρο 9, για την Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις του Λυκείου. Η αρχή του νομοσχεδίου, αλλά και ορισμένα άρθρα αυτού, τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, μετά από σχετικά αιτήματα βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ..

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στους δρόμους από την πρώτη μέρα, Τρίτη, συζήτησης του νομοσχεδίου, όπως και την Τετάρτη και σήμερα Πέμπτη με νέο συλλαλητήριο μπροστά στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί