Να αναγνωρίσουν το Κράτος της Παλαιστίνης καλούν Ελλάδα και Ε.Ε. οι Άραβες Πρέσβεις

Να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης, καλεί την ελληνική κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο το Συμβούλιο των Αράβων Πρέσβεων.

Ο Πρύτανης του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα και Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan E. Toubassi αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής που υπέβαλε σήμερα το Συμβούλιο Αράβων Πρέσβεων στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νικόλαο Δένδια.

Παράλληλα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση – βάσει του ψηφίσματος 8522 που ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών κατά την τελευταία του σύνοδο – να υιοθετήσει την επιβολή μονομερώς, ποινικών κυρώσεων στο Ισραήλ – «την κατοχική δύναμη», καθώς και ακολουθώντας την τάση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποτραπούν τα πρόσφατα σχέδια προσάρτησης που ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση – «η κατοχική δύναμη».

Ο Πρύτανης του Αραβικού Διπλωματικού Σώματος, Πρέσβης Toubassi δήλωσε ότι το Συμβούλιο των Αράβων Πρέσβεων καλεί στην επιστολή του την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα προ της 4ης Ιουνίου 1967, αξιοποιώντας την ομόφωνη κοινοβουλευτική απόφαση (Δεκέμβριος 2015) για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης, βάσει της λύσης των δύο κρατών και την αμετάβλητη, ξεκάθαρη και σταθερή στάση της Ελλάδας.

Οι Άραβες Πρέσβεις διευκρίνισαν στην επιστολή τους ότι η αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η αρχή της λύσης των δύο κρατών και να περισωθούν οι εναπομείνασες ευκαιρίες για την ειρηνευτική διαδικασία.

Ο Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος ανέφερε ότι το Συμβούλιο των Αράβων Πρέσβεων υπενθύμισε τις ιστορικές σχέσεις και τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αραβικών χωρών και τόνισε την ανάγκη να προστατευθούν, να προωθηθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω, ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Οι Άραβες Πρέσβεις επιβεβαίωσαν επίσης στην επιστολή που απέστειλαν στον κ. Δένδια την πλήρη στήριξή τους σε όλες τις αποφάσεις και τις ενέργειες που έλαβε το Κράτος της Παλαιστίνης αναφορικά με τα σχέδια του Ισραήλ.

Η επιστολή αναφέρθηκε επίσης στην ξεκάθαρη στάση των Αράβων Υπουργών Εξωτερικών να στηρίξουν με όλα τα μέσα, πολιτικά, διπλωματικά, νομικά και οικονομικά, τις αποφάσεις ή τα μέτρα που ελήφθησαν από το Κράτος της Παλαιστίνης για την αντιμετώπιση των ισραηλινών σχεδίων προσάρτησης και επέκτασης των αποικιακών εποικισμών.

Ταυτόχρονα, κάλεσαν τη Διεθνή Κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία των διεθνών αποφάσεων για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη νομιμότητα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εμποδίσει την κυβέρνηση του Ισραήλ – «την κατοχική δύναμη» να εφαρμόσει τα σχέδιά της. Κάλεσαν ακόμη τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να προχωρήσουν στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί