Πανελλαδική πανυγειονομική απεργία την Τρίτη 16 Ιουνίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, μέσω της οποίας καλεί τους εργαζόμενους του υγειονομικού κλάδου στην Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 16 Ιουνίου. Θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΥΠΕ 11:00ΠΜ

Για περισσότερους από 2 μήνες οι εργαζόμενοι υγειονομικοί συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, ενάντια στην πανδημία COVID-19, σε συνθήκες υποστελέχωσης, που είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής κρατικής υποχρηματοδότησης της υγείας.

Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τη διαχείριση της επιδημίας δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό στις δημόσιες μονάδες υγείας, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών -που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων.

Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική της σταδιακής απαλλαγής του κράτους από την ευθύνη για καθολική παροχή δωρεάν περίθαλψης, που επιδιώκεται με την επίκληση της ατομικής ευθύνης και με την επέκταση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, οδηγώντας σε αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές υγείας. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, γιατί απαιτούμε οι ελλείψεις αυτές να καλυφθούν άμεσα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για ένα πιθανό νέο κύμα επιδημίας. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να αναμορφωθεί ο οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων ΠΦΥ, ώστε να λειτουργούν πλήρως σε 24ωρη βάση.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.). Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί