Στην κινητοποίηση της Αθήνας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου-Στο πλευρό τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό των Κρητικών ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων των κλάδων του τουρισμού και του επισιτισμού βρέθηκαν σήμερα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αντιδρώντας στις απολύσεις, τις περικοπές και τις μειώσεις μισθών στον κλάδο.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν σωματεία εργαζομένων απ’ όλη τη χώρα σήμερα Τετάρτη 10/6 στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία.

«Η καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ, συνεχίζεται προκαλώντας τεράστια ζημία στον κοινωνικό ιστό και την εθνική οικονομία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, όλοι οι εργαζόμενοι στους τομείς του τουρισμού και τους επισιτισμού αγωνιούν για το μέλλον τους και ο μόνος που δεν αντιλαμβάνεται ότι «το καράβι πάει στα βράχια», είναι ο κ. Μητσοτάκης με το «επιτελικό» του κράτος. Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Ο Σ. Βαρδάκης

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων σε επισιτισμό και τουρισμό στο Υπ. Εργασίας στην Αθήνα έδωσε σήμερα το παρών ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης για να στηρίξει τους εργαζόμενους στον κλάδο που διαμαρτύρονται ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και καταγγέλλουν εκατοντάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Ο κ. Βαρδάκης βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, δηλώνοντας: «Συμπαραστεκόμαστε σε όλους αυτούς στους ανθρώπους που ζητούν το αυτονόητο: Εργασία και δικαιώματα. Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον Τουρισμό είναι μεγάλες, αλλά η αδιαφορία της Κυβέρνησης να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, επιλογή με καταστροφικά αποτελέσματα, οδηγεί τον κόσμο της εργασίας σε πραγματικό αδιέξοδο.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους, που ζητούν τη στήριξη της πολιτείας ώστε να επιβιώσουν το επόμενο διάστημα. Με την δυναμική αυτή κινητοποίηση στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτραπεί καμία χειραγώγηση και αποδυνάμωση των εργαζομένων, καμία διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με αγώνες και θυσίες  κατακτήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Η καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στον επισιτισμό, στην εστίαση, στις αλυσίδες ταχυφαγείων, στις βιομηχανίες ζαχαρωδών και στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, στους φούρνους, η αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα των κλαδικών συμβάσεων, η ανάκληση όλων των απολύσεων και απαγόρευση αυτών για το επόμενο διάστημα, η υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εποχικά εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, η παράταση επιδόματος ανεργίας μέχρι τον Απρίλιο του 2021 και η ένταξη στον μηχανισμό στήριξης όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι αδιαπραγμάτευτα  αιτήματα του κλάδου»

Ο Νίκος Ηγουμενίδης

Ο Νίκος Ηγουμενίδης συνομίλησε με τους εργαζόμενους από την Κρήτη που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά,  με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, και μαζί με συναδέλφους του βουλευτές στήριξε τα αιτήματα των εργαζομένων.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε σχετικά: «Έξω από το Υπουργείο Εργασίας σήμερα, η δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού και επισιτισμού, με την ιδιαίτερη παρουσία και των κρητικών σωματείων, βάζει στο επίκεντρο την ανάγκη να στηριχθούν τα αιτήματα και το κεντρικό σύνθημα ««Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα» που αποκτά σήμερα ειδική σημασία. Τα αιτήματα των εργαζομένων, από την καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στα ξενοδοχεία μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων, είναι επιτακτικό να εισακουστούν και να δικαιωθούν. Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί