Προσήχθησαν ακτιβιστές της Greenpeace σε ειρηνική διαμαρτυρία στο ΥΠΕΝ

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η σημερινή διαμαρτυρία της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace έξω από το κεντρικό κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ακτιβιστές της οργάνωσης επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό κατά των εξορύξεων και του πρόσφατου περιβαλλοντικού νόμου, ωστόσο, η απόπειρα διεκόπη από την αστυνομία που προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων, κάτι που δεν έχει συμβεί σε ανάλογες ενέργειες της οργάνωσης τα τελευταία χρόνια.

Η Greenpeace με ανακοίνωσή της διαμαρτυρήθηκε για τις προσαγωγές, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια ειρηνική, συμβολική ενέργεια. «Οι σημερινές προσαγωγές ειρηνικών ακτιβιστών δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας», δήλωσε ο Κώστας Γριμάνης, υπεύθυνος για την εκστρατεία της κλιματικής δικαιοσύνης της Greenpeace.

«Είμαστε εδώ για να θυμίσουμε στον υπουργό Περιβάλλοντος ότι την κοινωνική συναίνεση δεν τη διαμορφώνει μόνος του. Δεν θα σταματήσουμε στιγμή να διεκδικούμε το δικαίωμα να ζούμε σε μία χώρα που κρατάει ζωντανό τον φυσικό της πλούτο. Δεν νοείται πράσινη ανάπτυξη με επεμβάσεις της αστυνομίας όπως η σημερινή ή συλλήψεις σαν αυτές που έλαβαν χώρα το περασμένο Σάββατο στο Σύνταγμα. Είναι αδιανόητο συμπολίτες μας, όπως μέλη της ομάδας Άγρυπνοι Πολίτες, να συλλαμβάνονται επειδή υπερασπίζονται το φυσικό περιβάλλον της χώρας και το δικαίωμά τους στην ειρηνική διαμαρτυρία. Είναι αδιανόητο να επεμβαίνει η αστυνομία για να σταματήσει την ειρηνική διαμαρτυρία μας σε μια απόπειρα να φιμώσει το μήνυμά μας», ανέφερε.

Στόχος της σημερινής διαμαρτυρίας ήταν να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το θέμα των εξορύξεων στη χώρα μας, σε σχέση και με τον πρόσφατο νόμο του υπουργείου για περιβαλλοντικά ζητήματα. «Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να σταματήσει να υπακούει στις εντολές μίας βρώμικης βιομηχανίας, που πνέει τα λοίσθια. Οφείλει να βρει το πολιτικό θάρρος να ακυρώσει τα σχέδια εξορύξεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα μας και να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του για μία οικονομία χωρίς ορυκτά καύσιμα ως το 2050», καταλήγει ο κ. Γριμάνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί