«Κλήθηκαν μόλις 2 μάρτυρες από τους 13 που έχει προτείνει ο Δ. Παπαγγελόπουλος», παραδέχεται ο Μαρκόπουλος για την Προανακριτική

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Ο νομικός κόσμος, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η ακαδημαϊκή κοινότητα ιδίως των νομικών σχολών και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντιδράσουν. Η κατάλυση του κράτους δικαίου μας αφορά όλους. Σήμερα η καμπάνα χτυπάει για μένα. Αύριο θα χτυπήσει για σας».

Σε μία ενδιαφέρουσα παραδοχή φέρεται να προχώρησε ο πρώην δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος» και βουλευτής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος, λέγοντας -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι κλήθηκαν μόλις δύο μάρτυρες από τους 13 που έχει προτείνει ο ερευνώμενος Δ. Παπαγγελόπουλος «για να μην πει κανείς ότι δεν καλούμε μάρτυρες».

Την ειλημμένη απόφαση παραπομπής του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης πριν καν να ακουστούν οι απαντήσεις του, γεγονός που συνιστά ευθεία καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας του ερευνώμενου, φέρεται να παραδέχτηκε ο Δ. Μαρκόπουλος απαντώντας στην κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απόρριψη της συντριπτικής πλειονότητας των μαρτύρων που έχουν προτείνει προς κατάθεση οι «ύποπτοι».

«Εμείς καλέσαμε τους εν λόγω μάρτυρες για να μην πει κανείς ότι δεν καλούμε μάρτυρες» φέρεται να είπε -σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- ο βουλευτής της ΝΔ, με την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δ. Αυγέρη, να επισημαίνει: «Μόλις επιβεβαιώσατε ότι είναι προσχηματική η πρόσκληση και ότι η επιλογή δεν έγινε με κριτήριο της διερεύνηση της αλήθειας». Παράλληλα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας, φέρεται να τόνισε: «Έχετε μια καταγγελία και δεν καλείτε τους μάρτυρες που προτείνει ο εγκαλούμενος; Κύριε Πλεύρη και κύριοι της ΝΔ, το ολίσθημά σας δεν έχει όρια…».

Ρυθμιστής τη στάσης του ΣΥΡΙΖΑ η κλήση Ζαγοραίου – Καλούδη

Αποσύροντας τα λοιπά ονόματα της λίστας μαρτύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα κλήσης προς εξέταση του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, και του πρώην επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα, Γιώργου Καλούδη. Οι δύο εισαγγελείς ασχολήθηκαν διεξοδικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και γνωρίζουν κάθε πτυχή της. Έτσι, ΝΔ – ΚΙΝΑΛ θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πληροφορηθούν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για το αν υπήρχαν μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου ως προς την στοχοποίηση του Σ. Μιωνή με φόντο την πολύκροτη λίστα του παραδείσιου επιχειρείν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, η υιοθέτηση ή η απόρριψη του αιτήματος από την πλευρά της πλειοψηφίας αναμένεται να κρίνει και την εν γένει στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Η κατάλυση του κράτους δικαίου μας αφορά όλους. Σήμερα η καμπάνα χτυπάει για μένα. Αύριο θα χτυπήσει για σας»

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μαζί με τον συνήγορό του, Δημήτρη Τσοβάλα, ζήτησαν προθεσμία τριάντα ημερών για να μελετήσουν τον μεγάλο όγκο της δικογραφίας ωστόσο, έλαβε μόνο δέκα ημέρες για να προετοιμαστεί γεγονός που τον εξόργισε αναφέροντας πως η «πρωτοφανής αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μου παραπέμπει ευθέως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής να εξετάζει την τυχόν εμπλοκή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και τη Ν.Δ. να απαιτεί την κλήση μη πολιτικών προσώπων ως υπόπτων κι όχι ως μαρτύρων, ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει πως «η κατ’ εξακολούθηση παραβίαση του Συντάγματος και οι συνεχείς παρανομίες σε βάρος μου δεν ωφέλησαν σε τίποτα τους συκοφάντες σκευωρούς κατηγόρους μου» κάνοντας αναφορά σε «9 μήνες παράνομων ερευνών, 200.000 σελίδες δικογραφία και κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος μου».

Κατά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη δικογραφία «υπάρχουν εκατοντάδες αδιάσειστα στοιχεία» που αποδεικνύουν την αθωότητά του (…) σχολιάζοντας με οργή την προθεσμία 10 ημερών που έλαβε για να μελετήσει «μια τεράστια δικογραφία» και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

«Ούτε να φυλλομετρήσω δεν προλαβαίνω 200.000 σελίδες σε δέκα ημέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας μια «πρωτοφανής αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μου παραπέμπει ευθέως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη νέα δήλωσή του, καταλήγει λέγοντας: «Ο νομικός κόσμος, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η ακαδημαϊκή κοινότητα ιδίως των νομικών σχολών και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντιδράσουν. Η κατάλυση του κράτους δικαίου μας αφορά όλους. Σήμερα η καμπάνα χτυπάει για μένα. Αύριο θα χτυπήσει για σας».

Διαψεύδει ο Λοβέρδος ότι ταξίδεψε μαζί με τον Αγγελή

«Δεν έχω ταξιδέψει από Βιέννη προς Αθήνα το 2018 και το 2019», δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, με την επιστολή του, εκφράζει την έκπληξή του για το ότι η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αναφέρει ότι εκείνος (Α. Λοβέρδος) συνταξίδευσε σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή την αναφορά και την αποδίδει στον πανικό που έχει καταλάβει τους εμπλεκόμενους «στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία».

Όλη η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου προς την προανακριτική επιτροπή:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς κα. Ελένη Τουλουπάκη σε έγγραφο υπόμνημα εξηγήσεών της προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, που διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS, αναφέρει, ότι δήθεν συνταξίδευσα σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή.

Η αναφορά αυτή, η οποία αναπαράχθηκε σε πρωτοσέλιδο και με ψευδέστατους ερμηνευτικούς ισχυρισμούς από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», τυγχάνει απολύτως ψευδής, δεδομένου ότι δεν έχω ταξιδέψει από Βιέννη προς Αθήνα όχι μόνο κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά και για όλο το έτος 2018 καθώς και για το έτος 2019.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι προφανές ότι οι εμπλεκόμενοι στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον τα αμείλικτα ερωτήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει και προσπαθούν να αποσείσουν τις πάσης φύσεως ευθύνες τους με ψευδείς ισχυρισμούς που αναδεικνύουν την εσχάτη ένδεια των υπερασπιστικών τους θέσεων για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με πληροφορίες από documentonews.gr και Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί