Δεν φταίει η κυβέρνηση για τον συνωστισμό στον Πειραιά, αλλά οι πιστοί είπε ο Άδωνης

Νέα δεδομένα για τον κορονοϊό και τη διασπορά του έδωσε με τα όσα είπε στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για τις εικόνες συνωστισμού στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια αγάλματος στον Πειραιά

«Θα ήθελα να μην υπάρχει αυτός ο συνωστισμός στον Πειραιά. Από τα μικρόφωνα πάρα πολλές φορές οι διοργανωτές το είπανε, ο κόσμος δυστυχώς δεν έχει ακόμα πειστεί ότι ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει. Και μένα προσπάθησαν να με πλησιάσουν πάρα πολλοί και ευγενικά τους εξήγησα ότι δεν είναι η εποχή για τέτοιου είδους κοντινές αποστάσεις». 

Όταν ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι στις εικόνες που κυκλοφόρησαν φαίνεται ότι ο κόσμος τον πλησίασε, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε «όχι, όχι, η μόνη εικόνα που υπάρχει που μας πλησίασαν είναι η μία εικόνα, η αναμνηστική φωτογραφία που βγάλαμε στο τέλος»


Στην ερώτηση ακόμα και στις αναμνηστικές  φωτογραφίες δείχνουν ότι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις και πιθανόν να κωλύσει κάποιος, η απάντηση ήταν κατηγορηματική του κυρίου υπουργού  «όχι, η απάντηση είναι ότι δεν κολλάει έτσι, δεν έχει καμία σχέση το μπαρ της Μυκόνου με την εκκλησία της Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, όχι γιατί είναι εκκλησία αλλά ο λόγος που κλείσαμε το μπαρ στη Μύκονο και μπήκε το πρόστιμο είναι ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία ως προς το χορό και το σερβίρισμα πάνω στο μπαρ και ο λόγος ου απαγορεύεται να είσαι πάνω στο μπαρ είναι ότι εκεί παρασκευάζεις ποτά, τα οποία τα δίνεις στον άλλο και τα πίνει, άρα με την ανταλλαγή αυτών των υλικών που βάζεις στο στόμα σου, θεωρούν οι γιατροί ότι μπορεί να γίνει διασπορά του ιού. 

Σας διαβεβαιώ ότι στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος ούτε ημίγυμνοι ήμασταν, ούτε αγκαλιαζόμασταν μεταξύ μας, ούτε πίναμε ο ένας ποτό από τον άλλο. Άρα κάθε σύγκριση είναι απλώς γελοία από αυτούς που την κάνουν».


Όταν, δε, ρωτήθηκε  για το αν έχει η κυβέρνηση ευθύνη για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει πειστεί ότι ο ιός υπάρχει, απάντησε ότι «είναι μια ανθρώπινη ανάγκη. Δεν έχει ευθύνη η κυβέρνηση καθόλου» και τόνισε πως γίνονται κι άλλες μαζικές εκδηλώσεις, όπως αυτές ενάντια στον ρατσισμό και την αστυνομική βία με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ..

koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί